Bild på Fredrik Samuelsson

Träna med stjärnorna - comebacken

2022-11-01 | Jenny Rudin

På höstlovets andra dag var det dags för ännu en comeback efter pandemi-uppehållen, nämligen Träna med stjärnorna. Det är en aktivitet som klubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK kan genomföra med de frivilliga bidrag som löpare i våra lopp sponsrar barn- och ungdomsverksamheten med.

I år var det ca 55 barn som anmält sig till aktiviteten. Vi hade 6 stjärnor på plats som agerade tränare i olika grenar:

  • Frida Åkerström, Hässelby, hade hand om de barn som ville träna kastgrenar, idag blev det kula och diskus – och flera testade rotationstekniken för första gången i kula. Under sista omgångarna körde gänget med klapp och jag tror att kulorna stöttes iväg lite längre med hjälp av det.
  • Caroline Högardh, Hässelby, tog sig an de barn som valt att träna löpning. De fick tips på bra löpskolningsövningar och sprang både korta och lite längre lopp + lite stafetter.
  • Moa Hjelmer, Spårvägen, som varit med vid tidigare upplagorna av Träna med stjärnorna hade sprint/häck-passet och där fick barnen bland annat tips på inställningar av startblocken + häckgång baklänges!
  • Katharina Gråman, Spårvägen, hade flest aktiva under den här dagen. Längd var en populär gren. De fick hoppa längd i tjockmattan och fick ta del av tipset att man kan utgå från sin ålder när man ska stega ut sin ansats. Lika många år som man är kan man springa och mäta ut vart man ska starta.
  • Fredrik Samuelsson, Hässelby, skötte idag höjdhoppet, en av hans tio grenar. Där fick barnen träna på både saxhopp och flopp, och det hoppades stillastående höjd från en plint ner i mattan. Flera hoppade riktigt högt och de som skötte ställningarna fick jobba hårt med att höja och sänka för att passa hela gänget.
  • Angelica Bengtsson, Hässelby, som är ”pensionerad” som elitaktiv kom nästan direkt från TV-inspelningarna av Superstars – som kommer visas from januari. Hon har också varit med flera gånger och gillar den här aktiviteten. Det var ett gäng som hoppade stav med henne och fick bra tips och råd kring den här tekniska grenen.

Katharina Gråman, Spårvägen, körde längd denna dag - dagens mest populära gren

Katharina Gråman, Spårvägen, körde längd denna dag - dagens mest populära gren.

Som avslutning kördes stafetter med både barn och stjärnor, och det var ganska jämna lopp. Innan lunchen fanns också tid för fotografering och autografskrivande på de gula tröjorna som alla aktiva fick.

Det var många glada och nöjda barn och stjärnor som var med på aktiviteten som vi hoppas återkommer inom kort igen.

Så, tack till alla löpare som skapat möjlighet för aktiviteten, tack till våra stjärnor som ställde upp för klubbarnas räkning och tack till alla barn som var med idag.

Se alla bilder från dagen >>.

Stjärnorna, Angelica Bengtsson, Frida Åkerström, Moa Hjelmer, Katharina Gråman, Caroline Högardh & Fredrik Samuelsson

Stjärnorna från vänster: Angelica Bengtsson, Frida Åkerström, Moa Hjelmer, Katharina Gråman, Caroline Högardh & Fredrik Samuelsson 

 

Text & foto: Maria Samuelsson

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se