Medicinskt nätverk

Nedanstående lista presenterar Hässelby SK Friidrotts medicinska nätverk för de aktiva.

Om du är i behov av kvalificerad och snabb hjälp bestäm i samråd med tränare vem du ska kontakta. Vid kontakt med nedanstående uppge att du är aktiv i klubben. Kostnader för behandling varierar.

Specialitet

Namn

Kontakt

Läkare Bengt Olof Tengmark Fråga din tränare
Sjukgymnast Åkeshovs Sport & Rehab 08-17 77 90, bromma@sportorehabkliniken.se
Sjukgymnast Tomas Larsson 070-94 778 40, larstlarsson@gmail.com
Naprapat Jesper Åhlberg Thörn www.stjarnkliniken.com

Bengt Olov Tengmark

Bengt är specialist i medicin och idrottsläkare. Bengt har sedan 2002 jobbat med friidrottare. Hans erfarenhet av elitidrotten sträcker sig lång tillbaka och han har bland annat varit klubbläkare för AIK fotboll.

År 2013 har Bengt Olov inlett ett samarbete med Hässelby Friidrott och erbjuder nu direktbehandling samt slussning till rätt expert för våra elitaktiva. Han tar emot i sin klinik i Hötorgshusen och hans kontaktuppgifter får du från klubbens tränare.

Åkeshovs Sport & Rehab 

Kliniken har många olika specialister. Alla specialister är anslutna till landstinget, vilket ger reducerat pris samt barn/ungdomar under 18 år går gratis.

Hässelby SK Friidrott har Fredrik Stene som personlig kontakt på kliniken. Fredrik arbetar som legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med inriktning på idrotts- och ortopediska skador. Specialutbildad både i ortopedisk manuell terapi och idrottsmedicin. Har även en akupunkturutbildning. Fredrik har under en period varit med på SM-tävlingar som massör och sjukgymnast.

Thomas Larsson 

Thomas är legitimerad sjukgymnast, med en bred kunskap via bland annat friidrottsförbundets elittränarkurser samt europeiska och internationella utbildningar och seminarier. Vidare har Thomas goda kunskaper i näringslära/kost, idrottspsykologi, fysiologi samt biomekanik. Massage, stretching och tejpning är andra områden som han har god kompetens i.

Thomas har själv varit aktiv friidrottare i klubben och var under en period med på SM-tävlingar som massör och sjukgymnast. Han är belägen i Ystad i Skåne.

Stjärnkliniken, Göteborg

Jesper Åhlberg Thörn är leg naprapat arbetar i Göteborg och har en bakgrund som ishockeyspelare. Han är med klubben på SM-tävlingar och har även jobbat med det alpina skidlandslaget. Han beskriver sitt jobb lite som ett detektivarbete att utifrån att lista ut vilka olika faktorer som lett till skador för att arbeta fram en behandlingsplan mot smärtfrihet en fungerande kropp.

Massage/idrottsmassage

Mia Edvardsson som årligen brukar följa med klubben som massör på SM-tävlingar finns numera på kliniken Frog – wellbeing massage knowledge Mia har en bakgrund som längdskidåkare, är utbildad hälsopedagog och massör, samt har kompletterande utbildning i träningslära och idrottspsykologi.

Övriga med erfarenhet att behandla idrottare

Återigen om du är i behov av kvalificerad och snabb hjälp bestäm i samråd med tränare vem du ska kontakta. Vid kontakt med nedanstående uppge att du är aktiv i klubben. Kostnader för behandling varierar.

Övrig länk

 

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se