Gruppbild

Friidrottsvecka med lek och skoj på Hässelby IP! 

Anmälan är öppen!

Friidrottsskola på Hässelby IP, spännande och trevlig upplevelse i sommar!

Idag får vi ta ”dag för dag” både när det gäller vardagen och fritiden. Coronakrisen har gjort vardagen lite svårare. Det går inte att förutse vad som händer de kommande dagarna, veckorna och ännu svårare är det att förutse vad som sker i juni. Vi i Hässelby planerar trots det för vår Friidrottsskola. Vi vet naturligtvis inte med säkerhet om vi kommer att kunna genomföra Friidrottsskolan eller inte.

I övrigt går det att anmäla sig som vanligt. Skulle vi tvingas ställa in en eller flera veckor så kommer ni att kunna flytta er anmälan till ej inställd vecka eller få anmälningsavgiften återbetald. Vid återbetalning så kommer vi att dra en administrativavgift på 100 kr.

Ni som får vara med är 7 till 14 år gamla och får prova på friidrottens olika grenar. Ni får under trivsamma former chansen att test exempelvis höjd- och längdhopp, löpning, spjutkastning och kulstötning.  

I sommar finns det därmed fem veckor att välja mellan:

 • Vecka 24: (fem dagar) måndag 13 juni till fredag17 juni.    
 • Vecka 25: (fyra dagar) måndag 20 juni till torsdag 23 juni   
 • Vecka 26: (fem dagar) måndag 27 juni till fredag 1 juli. 
 • Vecka 32: (fem dagar) måndag 8 augusti till fredag 12 augusti. 
 • Vecka 33: (tre dagar) måndag 15 augusti till fredag 17 augusti. 

Träna friidrott på sommarlovet. Hässelby SK arrangerar sedan flera år en populär Friidrottsskola på Hässelby IP. Friidrottsskolan är öppen för pojkar och flickor från 7 till 14 år (födda 08 – 15). Där får du pröva på friidrottens olika grenar, t.ex. höjdhopp, längdhopp, löpning, spjutkastning och kulstötning.

Hässelby SK är en  av landets främsta friidrottsklubbar. Duktiga och entusiastiska friidrottare från Hässelby SK som har gått en ledarutbildning jobbar på Friidrottsskolan. Förutom friidrott under sommardagarna blir det lekar, tävlingar, skoj och skratt. Deltagarna delas in i olika grupper efter ålder. 

Anmäl dig här! >>>

Se filmen om Tiger! >>>

I början och slutet av sommarlovet

2022 är friidrottsskolan öppen dessa veckor:

 • Vecka 24: (fem dagar) måndag 13 juni till fredag17 juni.    
 • Vecka 25: (fyra dagar) måndag 20 juni till torsdag 23 juni   
 • Vecka 26: (fem dagar) måndag 27 juni till fredag 1 juli.    
 • Vecka 32: (fem dagar) måndag 8 augusti till fredag 12 augusti. 
 • Vecka 33: (tre dagar) måndag 15 augusti till onsdag 17 augusti.

Vecka 32: i första hand för dig som redan tränar friidrott i Hässelby SK (eller i någon annan friidrottsklubb och som är född mellan 2008-2015. Även andra intresserade är välkomna.

En vecka innan Friidrottsskolan börjar mejlar vi info om verksamheten med tips om klädsel m.m

Välj vilken eller vilka veckor som passar bäst. De flesta kommunala grundskolor börjar vecka 33.

Anmäl dig här! >>>
En bekräftelse skickas via e-post direkt efter det att du gjort anmälan.

Avgifter för friidrottsskolan

Här är anmälningsavgifterna för de olika veckorna:


Vecka 24 - 1550kr   
Vecka 25  - 1 240kr   (midsommarveckan).   
Vecka 26 - 1 550kr.   
Specialvecka 32 -1 550 kr. Klubbmedlemmar 900 kr
Vecka 33 - 930kr 

Anmälan är bindande och halva avgiften återbetalas om avanmälan görs tre veckor före start i respektive vecka. Det går även bra att byta vecka.

Sista anmälningsdag

 • Vecka 24: 9 juni     
 • Vecka 25: 16 juni   
 • Vecka 26: 23 juni   
 • Vecka 32: 4 augusti
 • Vecka 33: 11 augusti. 

Detta ingår

 • Friidrottsskolan är öppen kl. 09.00 – 15.00 varje dag.
 • Alla dagar ordnar våra duktiga ledare, och ett inspirerande, omväxlande och roligt program.
 • Varje dag serveras lagad lunch och mellanmål.
 • Du får Friidrottsskolans t-shirt, Friidrottsskolans diplom och medalj.
 • I avgiften ingår även, utan extra kostnad, ett medlemskap i Hässelby SK för 2020. Därmed gäller Friidrottsförbundets friidrottsförsäkring under friidrottsskolan och eventuell fortsatt klubbträning.

Barntillsyn kl 8 - 9 och 15 - 16

Extra barntillsyn kostar 245 kronor per vecka, utöver ordinarie kostnad för Friidrottsskolan. Barntillsynen beställs i anmälan.

Ledare för den extra barntillsynen finns på idrottsplatsen från kl. 08.00. Det finns även ledare som är kvar till kl. 16.00. Detta för att underlätta för föräldrar som vill lämna sina barn innan Friidrottsskolan börjar, eller som inte kan hämta barnen redan kl. 15.00.

Ledare för den extra barntillsynen finns på idrottsplatsen mellan kl 08.00-09.00 och 15.00-16.00.

Har du missat att beställa extra barntillsyn vid anmälan, går det att ordna i efterhand om du mejlar kansliet@hskfriidrott.se. Kostnaden blir då 245 kr.

Anmäl dig här! >>>

OBS! Anmälan är bindande. Vid återbud senast en vecka i förväg återbetalas halva avgiften.


På Hässelby idrottsplats

Friidrottsskolan anordnas på Hässelby IP, Loviselundsvägen 100 i Hässelby Villastad. Närmaste T-banestation är Hässelby Gård. Buss 119 från Spånga station till Backlura stannar också vid Hässelby Gård.

Här ligger Hässelby IP
Idrottsplatsen har fina allvädersbanor och håller högsta klass för friidrottsträning. Flera av Hässelbys landslagsstjärnor tränar på idrottsplatsen.

Träffa landslagsstjärnor

Varje vecka är en av Hässelbys landslagsstjärnor gästtränare på Friidrottsskolan under en dag. Han eller hon ger då träningstips i sin gren. Bland dem som gästat Friidrottsskolan återfinns bland andra klubbens mycket meriterade Angelica Bengtsson och Simon Pettersson.

Jesper Hellström började sin karriär med att delta i Hässelby Friidrottsskola. Nu är han landslagshoppare i tresteg. 2019 säkrade han SM-guld med 15,80. Under säsongen blev det till slut 16,53, det  nya personliga som för upp som 8:e genom alla tider i Sverige, grymt.

Hässelby SK är en  av landets absolut främsta friidrottsklubbar. Föreningen har en bred verksamhet för ungdomar, juniorer och seniorer där alla har möjlighet att träna och tävla på den nivå som passar bäst. Några av dem som idag är med i landslaget gick för några år sedan Hässelbys Friidrottsskola.

Diplom och medalj

Sista dagen varje vecka är det dags för sommarmästerskap. Då genomförs en trivsam tävling i de olika grenar som provats på under veckan. Dagen avslutas med prisutdelning. Alla deltagare får Friidrottsskolans diplom och medalj.

Vi är utomhus

Observera att Friidrottsskolan äger rum utomhus. Därför är det bra att ta med en vattentät kasse med extra kläder och skor - ifall det skulle börja regna. Ett torrt ombyte kan vara skönt om vädrets makter inte riktigt är att lita på.2022 års Friidrottsskola sker i samarbete med de kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder.        

Svenska Bostäders logga  Stockholmshems logga    Familjeboostäders logga       


Har du några frågor kontakta gärna Hässelby SK:s kansli:
E-mail: kansliet@hskfriidrott.se
Telefon: 08-739 97 06

Varmt välkommen till Hässelby SK:s Friidrottsskola!
Hässelby SK

 

 

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se