ISM mångkamp 2023. Foto: Deca Text&Bild

Regelbunden ledarledd veteranträning

2019-11-12 | Bengt Alfredsson

Målsättningen för den nya gruppen “Hässelby Masters” blir att till våren 2020 kunna erbjuda personer över 35 år att träna friidrott regelbundet i klubbens regi med en ansvarig ledare.
Vi startar verksamheten redan hösten 2019. Vi skall vara med på 08fri.Masters öppna träningar i Sätra Friidrottshall med start den 16:e november.

Träna regelbundet uppstart och verksamhetsbeskrivning - “Hässelby Masters”

De senaste 10 åren har det skett en enorm utveckling på veteransidan i friidrott, med fler aktiva i alla åldrar i hela landet. Friidrott har nu blivit en aktivitet man kan hålla på med “fast man är vuxen”, både om man varit aktiv tidigare men även som nybörjare.

Hässelby SK Friidrott– en klubb för alla! I bilaga 1 i klubbens Inkluderingsplan står det att “I Hässelby SK Friidrott är alla välkomna oavsett [...] ålder...”. Detta har vi eftersträvat genom att anordna verksamhet för långlöpintresserade vuxna samt “Föräldrakul” - en enklare träning för föräldrar som vill testa friidrott. Dock har det saknats en verksamhet för vuxna som verkligen vill träna friidrottens alla grenar förutom långlöpning även kallat arenafriidrott. Nu är ett utmärkt tillfälle att starta igång en sådan verksamhet och att få in fler aktiva till klubben.

De aktiva vi har på veteransidan i klubben tränar ofta själva på olika sätt och har varit framgångsrika nationellt och även tagit internationella medaljer. På senaste Veteran-SM i Huddinge sommaren 2019 deltog 3 damer och 9 herrar och tog ett antal medaljer. I Föreningstävlingen 2019, som även innefattar veteranklasser i mångkamp, terräng, marathon och stafett kom Hässelby SK på en 11:e plats bara 1 poäng efter Malmö AI bland dryga hundratalet klubbar.

Målsättningen för den nya gruppen “Hässelby Masters” blir att till våren 2020 kunna erbjuda personer över 35 år att träna friidrott regelbundet i klubbens regi med en ansvarig ledare. Gruppen skall kunna hålla en sådan nivå att även nybörjare skall känna sig välkomna och att alla skall få en träning anpassad till deras nivå. Fokus främst på sprint, häck och hopp. Viss kastträning kommer såklart att erbjudas, men om man endast är intresserad av att träna kast så skall vi försöka erbjuda träning i annan grupp.

Hässelby Masters kommer att vara som vilka medlemmar som helst i klubben. Det är lika självklart att de skall göra funktionärsuppdrag (4st per år) som att de själva skall få tävla och ta del av den verksamhet och resurser som klubben kan bistå med. Medlemsavgift och serviceavgift skall betalas. Klubben kommer att kunna stå för vissa tävlingsavgifter. Resor samt boende står de aktiva för själva.

Vi startar verksamheten redan hösten 2019. Vi skall vara med på 08fri.Masters öppna träningar i Sätra Friidrottshall med start den 16:e november. För de som vill finns möjlighet att träna styrketräning på Bosön på tisdagar och löpträna med fokus på 400m på torsdagar på Stockholms Stadion. Finns intresse så kan vi se om vi kan anordna ytterligare några egna träningar och aktiviteter för dem vill tävla redan på IVDM i januari 2020 och IVSM i mars.

Vill man springa längre finns det redan en långlöpargrupp att träna med.
Långlöpargruppen >>>

sergej.nikolajev@gmail.com

Mer information:
friidrott.se >>>

08fri.se >>>

Facebook: Grupperna “Svensk Veteranfriidrott” och “Hässelby Masters”
 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se