Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Nordiska Mästerskapens första dag

2023-05-27 | Bengt Jansson

Nordiska Mästerskapen avgörs den 27-28 maj i Köpenhamn.  I lördagens tävling hade vi flera Hässelbyare i hetluften.

Tävlingen inleddes med den kvinnliga diskusen. Den vann Vanessa Kamga med 57,39 drygt 1,5 meter före tvåan norskan Lotta Flatum Fallingen.

Nästa Hässelbyare till start var Nora Lindahl som sprang försöken på 100 meter. Hon kvalificerade sig till finalen och väl i finalen kom Nora på en 6:e plats med tiden 11.84.

I stort sett samtidigt som 100 meters försöken avgjordes kvinnornas spjut och herrarnas kula. I det kvinnliga spjutet tog Beatrice Lantz en fin 3:e plats med resultatet 47.91. Det är en lite kortare än säsongsårsbästat (50.72).

I kulan var Gabbe Heen en av fyra svenska deltagare. Gabbe blev 5:a med 16.38. Före sig i resultatlistan hade han tre svenskar och dansk.  Det var inte mer än 38 cm upp till 3:e platsen.

Ragnar Carlsson var bästa svensk med en 5:e plats i slägga med 70.69. Det är en bit från förra veckan kanonresultat från i Halle, Tyskland (75,27).

I morgon har vi fler Hässelbyare till start Jakob Samuelsson i spjut, Axel Djurberg och Miguel Palm på 3000 m hinder, Gustav Gahne på 4x400 meter och Nora Lindahl på 4x100 meter.

Här hittar du start och resultatlistorna

För dig som är intresserad sänds tävlingarna på Friidrottskanalen i morgon från kl. 10.55

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se