Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Många anmälda till "Träna med Stjärnorna"

2023-11-02 | Bengt Jansson

I dagens ruskväder (tors 2 nov) med snö i luften fick vår unga aktiva från Hässelby tillsammans med Spårvägens ungdomar chansen att träna med några av klubbarnas landslagsstjärnor inomhus i Sollentunahallen,

100 barn var anmälda till aktiviteten. Det är lite förkylningstider så alla kom inte, men det var många sugna friidrottare.  Väl på plats fick man fick chansen att stöta kula med Vanessa Kamga, bättra på löpsteget med Emil Danielsson. Häckträningen stod Sidrak Afework, vid längdgropen var det Jesper Hellström som stod för de fina tipsen och i kastburen instruerade Rebecka Hallerth hur man kastar slägga.

Gruppbild från Sollentunahallen

Stjärnorna kommer från Spårvägens FK och Hässelby SK. Vi arrangerar tillsammans massa löplopp, bl.a. adidas Stockholm Marathon och Tjejmilen. I samband med anmälan till de olika loppen har deltagarna erbjudits möjligheten att stötta ungdomsidrotten i Hässelby och Spårvägen och betala in en extra peng. Många löpare har varit generösa och det är för dessa pengarna som vi kunde ordna ”Träna med Stjärnorna.

Alla deltagare fin en fin gul t-shirt att träna i och som man sedan kunde man få stjärnornas autografer skrivna på.

När träningen var klar bjöds det på lunch, pannbiffar, klyftpotatis och tsatsiki.  Våra stjärnor är Sverige elit i sina respektive grenar och två av dem var så sent som i somras med på VM i friidrott.

Stort tack till huvudledarna Madeleine Humeur från Spårvägen och Gustav Elinder från Hässelby som såg till att det blev flyt i arrangemanget. Till sin hjälp hade de några ungdomsledare  från de båda klubbarna.

Stjärnorna från Hässelby SK

Vanessa Kamga – diskus. VM deltagare som hade en fantastisk höst med personliga rekord tre tävlingar i rad. Sverige två genom alla tider i diskus.

Jesper Hellström - längd/tresteg.  Jesper var med i EM friidrott föra sommaren. Den här säsongen tog Jesper SM silver i tresteg och var med på finnkampen i tresteg. Jesper har vunnit finnkampen två ggr

Stjärnorna från Spårvägens FK

Emil Danielsson – löpning. VM deltagare på 1500 meter och 5000 meter.  En mycket framgångsrik säsong med nya personliga rekord på både 1500 och 500 meter. Vann SM-terrängen på korta banan för några veckor sedan

Rebecka Hallerth – slägga personligt rekord 67,27. SM:3a i Söderhamn och med i finnkampen i höstas.

Sidrak Afework - Sprint/häck. Tog SM brons på 110 m häck vid SM i Söderhamn i somras. Personligt rekord 14.20 på 110 m häck.

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se