Linus Rosdahl, Lidingöloppet 2023. Foto: Deca Text&Bild

Lag USM i Karlskrona

2023-05-27 | Magnus Wickert

Med två tunga återbud blev det svårt för laget att tampas om topp 6 som från början var målsättningen. Men det var faktiskt inte så långt borta eftersom det endast saknades 14,5 poäng i slutändan för att gå in som sexa. En andraplats och fyra fjärdeplatser individuellt var de starkaste prestationerna tillsammans med mycket bra stafettlöpning som fick avsluta dagen.

Tvåa blev Linn Adolfsson efter att ha förgäves försökt få en lucka till sedemera vinnande Matilda Borg från Hammarby. Linn drog hårt i motvinden på bortre lån och orkade inte riktigt svara i slutet när farten höjdes.

På fjärdeplats slutade bland annat två femtonåringar som nu tävlade mot aktiva både ett och två år äldre. Olivia Pihl 5,38w och Edwin Larripa Taxell 1,80 i höjd stod för den prestationen. De övriga två fjärdeplatserna stod Elsa Kjellström slägga och Alexander Hägg 3000m för. Elsa var nära nära nytt pb.

Laget innehöll fler födda 2008, hela fem stycken vilket är nära en tredjedel av hela truppen. Ett ungt lag med andra ord där hela fem aktiva också tävlingsdebuterade i den gren dem nu tävlade i.

Alla resultat

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se