Fotograf Sofia Boman

Följ Russoms och Rosdahls lopp i TV

2024-09-23 | Bengt Jansson

Samuel Russom och Linus Rosdahl tillhör båda favoriterna i det 60:e Lidingöloppet som avgörs på lördag, den 28 september. Huvudklassen 30 km direktsänds i TV 4 Sportkanalen och i TV 4 Play med start kl.12.30.

Russom, som segrade i Lidingöloppet 2021, har i år vunnit SM-guld på 10 000 m. Han var tvåa i halvmaraton-SM för två veckor sedan.

Rosdahl, som trivs på Lidingöloppets småkuperade bana var tvåa i loppet i fjol och nu senast var fyra i SM halvmaraton.

De två Hässelbylöparan får tufft motstånd av främst Ebba Tulu Chala från Keep Up RC som i början av juni vann SM-guld på maraton och för två veckor sedan blev svensk mästare även på halvmaraton och Jonas Rezene från Eritrea som var fyra i Ramboll Stockholm Halvmarathon.

På damsidan ser det ut att bli en duell mellan en dansk och en svensk OS-löpare; Medugu Kiberenge och Carolina Wikström.
Medugu Kiberenge har vunnit Lidingöloppets 30 km fyra gånger. Hon har banrekordet på 30 km med 1.51,56 från 2019. Carolina Wikström från Upsala IF har i år vunnit SM i både maraton (för fjärde gången) och halvmaraton. Hon har i år förbättrat sitt personliga rekord på marathon till 2.34.30 och år med den tiden tvåa genom tiderna i Sverige efter Isabellah Andersson

Så firas 60:e Lidingöloppet

Lidingöloppets hemsida

Linus Rosdahl var tvåa i Lidingöloppet i fjol. Nu är han en av favoriterna i årets lopp. Foto: DECA Text och Bild.


Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se