Efterskörd Terräng-SM

2022-10-24 | Tommie Nordh

Att den gångna helgens terräng-SM, som Hässelby arrangerade, fungerade så bra berodde i hög grad på klubbens duktiga funktionärer. Som vanligt var det en rad aktiva, som inte skulle tävla, som hjälpte till under SM-tävlingen. Bland dem återfanns tre starka killar.

Tre starka funktionärer, fr v Jakob Samuelsson, Ragnar Carlsson och Simon Pettersson. Foto: DECA Text&Bild

Årets suveräne svenska mästare i slägga Ragnar Carlsson, svenske mästaren och EM-fyran i diskus Simon Pettersson samt ur-hässelbyaren och svenske mästaren i spjut Jakob Samuelsson.

Inför terräng-SM gick det ut en uppmaning till klubbens medlemmar om att baka kakor som sedan såldes i serveringstältet.

- Vi fick in flera påsar med kakor, berättar försäljningansvarige Stefan Samuelsson.

Tack vare alla hembakade kakor blir nu det ekonomiska utfallet an försäljningen extra bra.

Simon Pettersson visar utbudet av hembakade kakor i försäljningstältet. Foto DECA Text&Bild 

Detta väcker nostalgiska tankar om hur det var i Hässelby för femtio år sedan när Lars Johan Oscarsson – mannen som gjorde Hässelby till en framgångsrik friidrottsklubb – var ordförande.

Ekonomin var knapp – detta var ju före Stockholm Marathon. Lars-Johans fru Irma ordnade varje år en julbasar i klubbhuset. Hon samlade ihop ett antal mammor till aktiva i klubben. De träffades regelbundet för att sticka och virka olika saker som sedan såldes vid julbasaren. Inför jul bakades det julbröd och julkakor.

Julbasaren, som var populär bland folk i närområdet, var på den tiden en av klubbens viktigaste inkomstkällor.

ANDERS OLSSON


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se