Fotograf Sofia Boman

Det bjuds på högklassig friidrott i Sätrahallen på lördag

2024-01-29 | Bengt Jansson

På lördag, den 3 februari arrangerar Hässelby och Spårvägen friidrottsgalan Folksam GP Stockholm Indoor i Sätrahallen. Detta är den första deltävlingen i årets Folksam GP-serie. GP-serien fortsätter sedan med fler tävlingar i sommar.

Chase Ealey-Jackson har vunnit de två senaste kulfinalerna på VM i friidrott.  Amerikanskan är toppnamnet i den kultävling som har skapats åt Fanny Roos, OS-sjuan som klivit på pallen på de två senaste upplagorna av Inomhus-EM.
Från en världsmästare till en annan, så blir det bra standard på funktionärerna också. Det ryktas om att Fannys sambo Daniel Ståhl ska hjälpa till med kulorna eftersom hans förening Spårvägens FK som är en av arrangörsklubbarna. Chase och Fanny utmanas även av världstvåan i kula ifjol, Maggie Ewen, även hon från USA. Hässelbys svensks rekordhållerska Axelina Johansson har inte möjlighet att ta en paus i sina USA-studier för att åka hem och tävla i Sätrahallen

På rundbanan får vi vara med om Andreas Kramers första tävling för i år – precis som ifjol då han var överlägsen i sitt första av 23 lopp på 800 meter. Fyra utav dem var på världstiden 1:44 och Andreas vann Lag-EM.
På 1500 meter kommer minst tre svenska stjärnor i Emil DanielssonSamuel Pihlström och Jonathan Grahn. Sistnämnde satte det åttonde av sina elva juniorrekord i Sätra ifjol. Nu kommer Mölndalslöparen, som nyligen fyllt 19, med sitt första svenska seniorrekord, satt på en mile nu i helgen.

Galan sänds av SVT 2 från kl 15.50.  

Läs mer på galans hemsida

Är du intresserad att titta Live i Sätrahallen så har Hässelbys medlemmar ett här:  rabatterbjudande

 

ANDERS OLSSON


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se