Fotograf Sofia Boman

Vanessa Kamga näst bäst

2024-08-11 | Bengt Jansson

När friidrottstävlingarna i OS nu är avslutade kan vi konstatera att Vanessa Kamga överraskande har svarat för den näst bästa insatsen bland de 24 svenska friidrottare som tävlat i Paris.

Endast världens bäste stavhoppare Mondo Duplantis placerade sig bättre än Vanessa som slog till direkt i diskuskvalet med svenskt rekord 65,14 i första kastet. Hon följde upp detta med att bli femma i finalen på 65,05 – en mycket meriterande placering.

Så här gick det för Hässelbys övriga OS-deltagare:

Axelina  Johansson kom på tionde plats i kula med 18,03. Bara fyra blå-gula friidrottare fick en bättre placering.

19-åriga talangen Nora Lindahl hade otur att få springa på innersta banan i försöket på 200 m där hon blev femma på 23,33. I återkvalet nästa dag blev det en ny femteplats, denna gång på 23,51. Fjolårets JEM-vinnare skaffade sig nu värdefull rutin vid sitt första globala mästerskap i seniorklassen.

Ragnar Carlsson kastade 73,96 i kvalet i slägga vilket placerade honom på femtonde plats. Det krävdes 75,53 för att ta sig till final.

ANDERS OLSSON

I sin OS-debut blev Vanessa Kamga överraskande näst bäst av de svenska friidrottarna med sin femte plats i diskus. Foto DECA Text och Bild.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se