Atlas. Fotograf Sofia Boman

USM dag 3

2024-08-11 | Magnus Wickert

Det blev en jättefin avslutande dag i Ljungby med en hel del sol, rejäl motvind på upploppet och grymma Hässelby prestationer. Allra bäst lyckades Philip Antivilo-Lindsjöö som i finalen var snabbast av allihopa. Nytt pb 14,87 i -2,2 och alltså guld till Philip som innan tävlingarna var femma i statistiken.

Olivia Pihl tog sin tredje medalj den här helgen. Hon persade i häckfinalen och sprang på finafina 14,19 trots brutal motvind på -4,5.

Dessutom två fjärdeplatser och en sjätteplats avslutade eftermiddagen. Emelie Lundqvist som putsade sitt pb i försöken sprang in som fyra i 200m finalen F16 något långsammare i de svårlöpta vindarna.

Leo Andorff debuterade på 400m häck och var en hårsmån från att ta medalj i sitt första lopp. VId sista häcken hade Leo klart mest fart och låg sida vid sida med trean i loppet. Tyvärr blev det nu ett rejält fall och magplask på den där sista häcken och därmed en fjärdeplats.

Erik Pikkuniemi presterade lååånga hopp i P16 finalen tresteg. Efter 12,99 blev det ytterligare tre hopp och efter 13,35 i fjärde var Erik på riktigt med i kampen om medaljerna. Det blev en sjätteplats men mindre än 15 cm från pallen.

Ett grymt bra SM med totalt 5 medaljer (1-1-3) samt fyra fjärdeplatser och två sjätteplatser. Totalt 9,5 SM pokalpoäng.

Pallbilder från söndagen (foto: Magnus Wickert)

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se