Fotograf Sofia Boman

Parafriidrott

Träningen är igång! 

2021-10-18 | Jenny Rudin

Nu har träningen för barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning varit igång sedan i början på september. Kul att det nu blivit ett gäng glada aktiva som återkommer på träningarna.

Än är vi en liten skara vilket var tanken i och med uppstarten av en ny verksamhet i föreningen. Ni får gärna sprida vår verksamhet och känner ni någon som skulle passa i gruppen får hen mer än gärna komma på ett träningspass och prova på, för vi kan bli några fler! Denna höst har vi som en ”prova på” period. 

 

Vi har några veckor kvar av utomhusträningen innan vi går in och tränar i en gymnastikhall i närområdet.

Än så länge har träningsgruppen testat på kastgrenar och längdhopp. I och med omläggning av nya löparbanor på Hässelby ip har det begränsat utbudet för att testa på fler friidrottsgrenar, men ledarna Emelie och Eli har ändå löst det bra utifrån de förutsättningar vi har! Ni får tänka er att våren kommer bli ännu roligare när vi återgår till utomhusträning efter påsklovet och får springa på helt nya fräscha löparbanor, samtidigt som vi har många fler friidrottsgrenar kvar att testa.   

 

Vi har ett fortsatt nära samarbeta med RF-SISU Stockholm och Stockholms Parasportsförbund som stöttar oss i uppstarten av verksamheten. Föreningen har även tilldelats verksamhetsstöd från Svensk Friidrott för att starta upp parafriidrott. 

 

 


Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se