Atlas. Fotograf Sofia Boman

Överraskande guld i K22

2023-09-10 | Magnus Wickert

Stafett SM avgörs i år i Södertälje på deras nya arena. Under lördagens tävlingar stod våra K22 för den största överraskningen när de sprang hem guldmedaljen på 3x400m med tiden 3,05,07. Det som överraskade mest är väl att laget inte innehöll en enda 400m specialist även om kort häcklöperskan Julia Håkansson på första sträckan förvisso gjort några lopp över distansen med häckar. Andra och tredje sträckan löptes av Johanna Pihl och Jessica Holmberg som till vardags är hoppare.

Damlaget på 4x800m utkämpade en hård kamp med Hälle om guldet men till slut var det det de polkarandiga som tog hem guldet det med drygt 2 sekunders marginal. Hässelbytjejerna Linn Adolfsson, Wilma Markusson, Hannah Kinane och Caroline Högardh tog silvret med säker marginal till Mölndals AIK.

I M22 på 3x400m nådde våra killar bronsplatsen lite i ett vakumläge med ca 3 sekunder fram till Tureberg och Västerås som krigade om segern men också dryga 6 sekunder bakåt till jagande Örgryte. Jonatan Håkansson, Carl af Forselles och Gustav Gahne sprang i laget. Tanken var att M22 skulle köra söndagens 4x100 men tyvärr satte sjukdom stopp för Gustav och därmed även laget.

Brons fick även de yngsta tjejerna i F15 klassen. Här sprang Selma Milione Stjernström, Sophie Adolfsson, Olivia Pihl och Emelie Lundqvist på den tredje snabbast tiden både i försök och final. "Vi var så sjukt taggade, efter peptalk före finalen " sa Olivia efter bronsloppet. 40,00 blev tiden för tjejerna som därmed bättrade på sin försökstid med två hundradelar.

P15 killarna ställde upp med Philip Atnivilo-Lindsjöö, Erik Pikkuniemi, Karl Pell och Leo Andorff och lyckades knipa 6:e platsen på korta stafetten 4x80m. Med tiden 38,14 var de ungefär 4 tiondelar före Bromma och lite drygt lika mycket efter Istrum på femteplatsen. 

Herrarna som sprang 4x800m slutade på fjärdeplats i en final med väldigt få deltagande lag. Våra killar har numera en tydligare inriktning på längre sträckor så det är svårt att hänga med de bästa lagen när farten dras upp.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se