Atlas. Fotograf Sofia Boman

Linus Rosdahl trea i Lidingöloppet

2024-09-28 | Bengt Jansson

Linus Rosdahl trivs på den småkuperade 30 km-banan i Lidingöloppet. I fjol var han tvåa. På lördagen blev det en meriterande tredje plats i det 60:e Lidingöloppet.

Rosdahl låg i täten under större delen av loppets första 15 km.

– Det var ryckigt i början. Jag kände mig stark och då var det skönt att ligga först, berättade Rosdahl.

Samuel Russom tvingades bryta efter drygt 15 km.

Herrklassen bjöd på en tuff duell mellan Oscar Niyonzima från Runacademy och Ebba Tulu Chala från Keep Up RC. Ebba Tulu Chala var starkast på slutet och segrade på 1.38.19, tre sekunder före Niyonzima.

Axel Djurberg svarade för ett starkt lopp på 15 km. Han låg på sjunde plats efter halva loppet, men efter en fin avslutning blev han tvåa med tiden 47.30. Jonas Glans från Malmö segrade på 45.59. Erik Djurberg blev näst bäste Hässelby-löpare på 14:e plats med 51.48. Yonas Renze som tränar med Nisse Karlsson kom på 7:e plats. Yonas är inte tävlingsklar för Hässelby SK ännu och tävlar just nu för Nisses hemkommun Bro.  Hässelby kommer söka tävlingstillstånd för Yonas så snart det är möjligt.

I skönt höstväder med solsken och obetydlig vind fullföljde 7 694 löpare 30 km-klassen.