Fredrik & Jakob Samuelsson

Kval i Kraftmätningen

2024-06-07 | Magnus Wickert

Igår på nationaldagen tävlades det flitigt på Sollentunavallen i kvalmatch Kraftmätningen med våra 14-15 åringar. I år hade vi glädjande två lag med för första gången på 7-8 år så en bra bredd på verksamheten. För landets 16 bästa lag blir det final i Helsingborg helgen 31/8 - 1/9, kvalperioden sträcker sig en bit fram till 29 juni men det ser väldigt bra ut efter kvalet eftersom vi i dagsläget ligger femma totalt på en poäng som oftast räcker för final. 

Alla resultat

Bäst poänggivande grenar på killsidan var 800m och längdhopp. I 800m loppet blev det en grym trippelseger genom Karl Pell, Alvin Daniels och Oliver Kjellin. På tjejsidan var det framför allt höjd och längd som gav mest poäng till laget. Totalt hade vi 27 aktiva igång under dagen och 5 coacher.

Mixed laget nådde till slut 25 705 poäng vilket brukar räcka till final. Vi har alltid som mål att ta sig till finalen och sen försöka vara med och slåss om topp 8 placeringar i finalen. Det finns faktiskt en liten chans att vårt andralag på killsidan kan nå final som just pojklag med poängen 8440. Det finns ytterligare fem kvaltävlingar som ska genomföras innan vi vet säkert.

Till finalen går alltså de 16 bästa lagen i landet i mixklass tillsammans med 4 renodlade flicklag + 4 renodlade pojklag. 

Ett mixlag består av 3-8 flickor + lika många pojkar och poäng ges utifrån resultatet och en mångkampstabell. De tre främsta aktiva från varje klubb i varje gren är poänggivande till laget i grenarna 80m häck, 800m, längd, höjd, kula och spjut. Dessutom springer man mixed stafett 6x200m. 

Nu siktar vi på en härlig helg i Helsingborg, träna på ordentligt under sommaren.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se