Fotograf Sofia Boman

Grupp 2010

Klubbrekord, pallplats, personbästa och skoj på Liseberg

2023-07-04 | Nathalie Wetterstrand

Delar av gruppen 2010 har varit i väg på Världsungdomsspelen i Göteborg. En tävling över tre dagar med tävlande från 30 olika nationer från 299 klubbar.

Fredag: Första tävlingsdagen

Med för få timmars sömn i kroppen kom de aktiva till Slottsskogsvallen där tävlingen skulle hållas. 

Den började på morgonen med 60 m häck för ett par av de aktiv. Trots att de få timmarnas sömn påverkade dem satte båda nytt personbästa. Nu var vi i gång!

I höjd hade vi deltagare både på pojk och flicksidan, där fick vi se Hugo klara 1.46 och sedan ha tre bra försök på 1.50 som hade inneburit nytt pb. Det tar han på nästa tävling. När det sedan var dags för tjejerna fick vi se Emelie ta 1.32 (pb) och sedan fina försök även på höjden 1.38. 

Vi hade två som ställde upp på 600 m och verkligen gav järnet. Det var så härligt att se hur de verkligen tog i trots att mjölksyran härjade i kroppen. Ebbes mål för dagen var att ta sig under 2 två minuter och det var inga som helst problem då han sprang i mål på 1.51.31 och han är nu en erfarenhet rikare i hur han ska lägga upp taktiken inför nästa lopp. 

Dagen avslutades med spjut för tjejerna och förrädiska vindar, trots dessa svåra förhållanden fick vi se Lavina trotsa vindarna och sätta nytt pb med finfina 19.26 m.

 

 

 

 

 

 

 

 

Precis anlänt till arenan

Lördag: Andra tävlingsdagen

 

Med lite mera sömn i kroppen tog vi oss alla an den andra tävlingsdagen på Slottskogsvallen.

Först på dagens program hade vi 60 m. En gren där alla aktiva ställde upp och gjorde bra insatser men konkurrensen var hård så ingen tog sig till final.

Efter det hade tjejerna en lång lucka innan det var dags för längd. De passade då på att tillsammans med en av tränarna åka till Liseberg och få en annan form av adrenalinkick. Något som visade sig vara ett smart drag då alla tre som sedan ställde upp i det mycket försenade längdhoppet satte nya personbästa.

Astrid och Lavina på Liseberg

Medan tjejerna var på Liseberg laddade killarna för stavhoppet. Det var tävling där en deltagare från Danmark går in på höjden 3.17 m när övriga rivit ut sig och sedan gör ett försök på 4.00 m. Vi är mycket nöjda med att båda våra deltagare gjorde bra ifrån sig och en fick med sig ett nytt pb. 

Hugo redo för stavhopp

Killarna avslutade sedan dagen på Liseberg tillsammans med aktiva från andra grupper.

Liseberg för Ebbe och Hugo

 

Söndag: Tredje tävlingsdagen samt hemresa

På grund av ändrat tidsschema kom kula och stav att krocka för tjejerna, vilket gjorde att några aktiva fick bestämma sig för vilken gren de skulle ställa upp i. Med facit i hand kan vi konstatera att de valde helt rätt gren då vi fick se klubbrekordet för F13 i kula ryka all världens väg när Astrid fick till en kanonträff med nya rekordet 11.55 m. I kultävlingen fick vi även se Sara från Malmö sätta ett mästerskapsrekord. Även Emelie valde rätt gren då hon drämde till med en stöt över 9 m. Lavina vågade också ta i och såg till att sätta ett nytt pb i kula.


Astrid i kulringen

Att även få se Ida lätt ta sig över 2.38 m i stav i första försöket och därmed säkrade andra platsen i tävlingen gjorde att vi sträckte extra mycket på oss!

En mycket fin prispall

I en tuff kulpool för P13 tog sig Hugo vidare i tävlingen och fick tre stötar till i finalen. Ebbe var nöjd med sin insats och börjar inse sin potential. 

Tävlingshelgen avslutades med 200 m för fem av de sex aktiva. Alla fem testade startblock och gav verkligen det sista som fanns kvar att ge. 

Bussen lämnade Göteborg strax före klockan nio på kvällen och först en stund innan kl. 03.00 rullade bussen in vid Hässelby IP och de aktiva möttes upp för att få skjuts hem till en välbehövlig vila. Tack igen för en helt fantastisk helg!

/Nathalie, Tommy och Katrine


Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se