Fotograf Sofia Boman

Parafriidrott

Intervju med våra ledare

2021-08-28 | Jenny Rudin

För att lära känna våra två ledare Emelie och Eli lite bättre kommer här en kortare intervju med dem båda. De kommer leda den nystartade träningsgruppen med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Både Emelie och Eli har under våren fått utbildning inom parasportens grunder och ledarskap via RF-SISU Stockholm.

Emelie  

Kan du berätta om varför du började med friidrott? Bild på Emelie

Mina föräldrar tyckte jag skulle vara med på friidrottsskolan en sommar när jag var 7-8 år eftersom de trodde jag skulle tycka om friidrott. Efter det har jag gått på friidrottsskola flera somrar och även gått på måndagskul. När jag var 11 år började jag träna friidrott på riktigt i en träningsgrupp.

Hur kommer det sig att du blev medlem i just Hässelby SK Friidrott?

Eftersom jag har gått på friidrottsskolan som Hässelby anordnar och vi tyckte Hässelby var en bra och trevlig klubb som dessutom fanns nära.

Vilka grenar har du tränat/tävlat i?

När jag började tävla, tävlade jag i väldigt många olika grenar men mest i 60m, längdhopp och kula. Jag fortsatte med sprint ganska länge men gick så småningom över till slägga och diskus.

Har du tidigare varit ledare?

Ja, jag har varit ledare på friidrottsskolan 4 somrar och även varit ledare på måndagskul.

Vad var det som gjorde att du sökte till att bli ledare för paragruppen?

Jag tycker om att vara tränare och vill gärna att alla som är intresserade av friidrott ska ha möjlighet att träna.

Eli  

Kan du berätta om varför du började med friidrott? Bild på Eli

När jag började med friidrott gick jag först bara på HSK: s sommarläger men efter några år kände jag att jag ville utvecklas mer eftersom mitt intresse för friidrott bara hade ökat med varje sommar så därför började jag i en grupp som tränade året runt.

Hur kommer det sig att du blev medlem i just Hässelby SK Friidrott?

Det var min mamma som berättade om HSK: s sommarläger när jag var runt tio år gammal så när jag väl började träna i en grupp var HSK det självklara valet.

Vilka grenar har du tränat/tävlat i?

Jag började med att träna nästan alla grenar men med tiden fastnade jag speciellt för höjdhopp så det blev den gren jag fokuserade på och tävlade i.

Har du tidigare varit ledare?

Jag har varit ledare på HSK: s sommarläger och tränade då barn i tioårsåldern.

Vad var det som gjorde att du sökte till att bli ledare för paragruppen?

Jag tyckte att det lät som både en viktig och rolig grej att vara med om att få starta upp. Det kändes som en perfekt chans att få vara med att lära ut men även ett roligt sätt att lära sig också.

 


Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se