Höstermins start av Måndagskul med Handelsbanken

2024-08-26 | Bengt Jansson

Idag måndagen den 26 augusti startade vi upp en ny termin av Måndagskul med Handelsbanken. Vanessa Kamga och Mondo- effekten efter OS- har gjort att intresset för friidrott är på topp.

Skönt att vädret var på topp och 20 grader varmt vid Måndagskuls första gång på hösten. Perfekt för friidrott.

Över 100 barn är anmälda och bara de sista dagarna har vi fler än25 anmälningar. Och medan träningen pågår kommer det nya telefonsamtal från föräldrar som vill att deras barn ska börja.

Många sena anmälningar gjorde att våra huvudledare från Friidrottsskolan Mårten, Julia och Beatrix fick jobba hårt sista timmen innan Måndagkul för att fördela ut alla barn i de redan förutbestämda grupperna.

Efter en genomgång med alla barnen där de fick en fin gympapåse med tryck Måndagskul med Handelsbanken så var träningen igång.

Det är roligt att se alla yngre barn som hade olika lekövningar på gräsytan på innerplan.  Många var ”taggade” och ville springa fort, medan andra var lite rädda och lite osäkra om de kunde.

Ledare är klubbens duktiga ungdomar, de allra flesta har redan varit med som ledare på friidrottsskolan tidigare i sommar.  Som utomstående och lite äldre så tycker man det känns lite rörigt, men våra ungdomar fixade den något röriga starten galant.

 

 

Isabelle ser till att barnen gör som hon instruerat i tresteg och längd.

Beatrix ger barnen instruktioner innan stafetten

Markus peppar barnen att göra sitt bästa


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se