Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Parafriidrott

Hässelby SK Friidrott startar upp parafriidrott 

2021-08-16 | Jenny Rudin

Under hösten 2021 startar föreningen upp en träningsgrupp med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning i åldrarna 7-16 år. Uppstarten görs i nära samarbete med RF-SISU Stockholm och Stockholms Parasportförbund.

Det blir en mindre grupp på ungefär fem aktiva med en förhoppning att växa i antal framöver. I dagsläget har vi två ledare utbildade genom RF-SISU men söker kontinuerligt nya ledare för att kunna utöka paraverksamheten.

Träningen kommer ske 1gång/vecka där man får chansen att testa på alla friidrottsgrenar som varvas med lekar och övningar utifrån sina egna förutsättningar. Träning ska vara kul!

Som förälder till aktiv förväntar vi oss att du är med vid uppstarten av träningsgruppen, därefter sker en avstämning med ledarna för att se om det finns ett fortsatt behov av att fortsätta vara närvarande på träningarna.

  • När: Onsdagar kl. 17.30-18.30 med start 1 september.
  • Plats: Hässelby IP. Under vinterhalvåret har vi för avsikt att bedriva träningarna inomhus i närliggande gymnastikhall.
  • Målgrupp: Barn och ungdomar mellan 7-16 år som har en intellektuell funktionsnedsättning.
  • Anmälan: För anmälan och mer information ta kontakt med kansliet. Begränsat antal platser finns, därav tillämpas principen “först till kvarn”.
  • Avgift: Ålder upp till 14 år, totalt 1175kr (medlemsavgift 200kr och aktivitetsavgift 975kr). Ålder 15 år upp till 16 år, totalt 1400kr (medlemsavgift 200 kr och aktivitetsavgift 1200kr).

Läs all information i pdf-format.

Kontaktperson, kanslist Tommie Nordh

Telefon: 08- 739 97 06

E-post: kansliet@hskfriidrott.se

Hemsida: www.hskfriidrott.se


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se