Fotograf Sofia Boman

Hässelby SK Friidrott söker kanslist med ansvar även för Hässelbyloppet   

2022-11-09 | Tommie Nordh

Beskrivning

Hässelby SK bildades 1913. Klubben är en ideell förening som ingår i en alliansförening med tre andra idrotter. Vi inom friidrotten, har ca. 1100 medlemmar. Hässelby SK friidrott är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottsklubbar. Klubben har toppat Friidrottarens sammanställning över SM-poäng för ungdomar, juniorer och seniorer frekvent under de senaste 25 åren, men klubben satsar naturligtvis inte enbart på elitaktiva. Klubben har en lång tradition av och är mån om att lägga stora resurser på barn- och ungdomsverksamheten och det finns en naturlig plats även för veteraner och motionärer.

Hässelby arrangerar tillsammans med Spårvägen, genom den gemensamma organisationen Marathongruppen, ett stort antal motionsevents som exempelvis Adidas Sth. Marathon, Tjejmilen, Ramboll Sth. Halvmarathon, Vårruset och Tjurruset.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kanslist som sköter normalt kansliarbete och har många kontakter såväl internt som externt. Du har även ansvar för Hässelbyloppet och vår Friidrottsskola.

I tjänsten ingår att tillsammans med klubbens kassör jobba med klubbens ekonomi, redovisning och bokföring.

Tjänsten omfattar även att vara tävlingsledare för Hässelbyloppet, ett 10 km lopp med ca 4000 deltagare samt att ansvara för vår friidrottsskola. Vi bedömer att du kommer att behöva lägga ner ca 20 % av din tid på Hässelbyloppet och Friidrottsskolan. Du kommer även att ha löpande kontakter med Marathongruppen.

I klubben finns två heltids- och två deltidsanställda tränare samt ett stort antal ideellt arbetande tränare och ledare.

Profil – kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid egenskaper som exempelvis engagemang, att du är en god kommunikatör och har lätt att samarbeta. Vana av att arbeta självständigt och ta eget ansvar är en förutsättning.

Du bör ha:

  • Erfarenhet av administrativt arbete
  • Erfarenhet från arbete med redovisning och bokföring
  • Erfarenhet från att arbeta med projekt
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Har god datakunskap och kan använda Outlook, Word och Excel
  • Erfarenhet från och kunskap om (fri-)idrott och ideella föreningar

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Arbetsbelastning kommer att variera under året med en topp under september/oktober. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Du kommer att vara placerad på Hässelbys kansli i vårt klubbhus på Hässelby IP.

Innan du tillträder din tjänst kommer du att behöva visa upp giltiga utdrag ur polisens belastningsregister då arbetet bl.a. innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Vår nuvarande kanslist/tävlingsledare går i pension i april 2023 och vi skulle gärna vilja ha dig på plats i mars eller enligt överenskommelse. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt gärna ett personligt brev, senast den 30 november 2022. Du mailar din ansökan till bengtuolsson@gmail.com. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Mer information

Du kan läsa mer om Hässelby SK friidrott på vår hemsida www.hskfriidrott.se. Vill du ha mer information om tjänsten så kontakta Bengt Olsson, ordförande i Hässelby SK Friidrott tel: 070 – 551 90 48. (Bengt kan vara lite svår att få tag på under perioden 9 till 16 november men skicka gärna sms så återkommer han.)

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se