Linus Rosdahl, Lidingöloppet 2023. Foto: Deca Text&Bild

Full fart på Hässelby IP

2024-09-20 | Bengt Jansson

I går kväll (torsdag 19 sept) var det mycket liv och rörelse på Hässelby IP.
På friidrottsarenan var det ungdomstävlingar för våra ungdomar födda 2011-2016.  På konstgräsplanen var det fotbollsträning och på asfaltsytan däremellan var det samling för Hässelbyloppslöparna som skulle provlöpa Hässelbyloppsbanan.

Det var en perfekt kväll för friidrott, sol, sommar temperatur i luften och i stort sett vindstilla.

Tävlingen var intern tävling för våra Hässelby ungdomar och där man i åldersklasserna  2013-2016 genomförde höstfyrkamp med grenarna 60 meter, 600 meter, kula och längdhopp.  Samma upplägg på den här  tävlingen som vi hade i våras i samband med firandet av Hässelby IP 100 år.

För de lite äldre ungdomarna, födda 2011-2012  fanns tre grenar på programmet, 60 meter, 600 meter och spjut.
Här är resultat från gårdagens tävling

Både Hässelbyloppet och Lilla Hässelbyloppets banor testas av löparna. Det kom ca 150 löpare, som  hälsades välkomna av Niklas Andersson och Marianne Fricke. Marianne informerade om fartgrupperna och om att på grund av vägbyggen var tvungna att springa på sidan om den riktiga banan på några ställen.

Vi delade in löpningen i fartgrupper där löparna sedan valde vilken fart de ville genomföra loppet i. Våra löpare från HSK Runners stod för farthållningen i farterna 40 min/mil, 45 min 50 min, 55 min eller 60 min. Och för dem som inte kunde springa så fort fanns också en kö löpare (Marianne Fricke) som såg till att alla hittade runt.

På Hässelbyloppet kommer vi även ha en fart grupp till för de riktigt snabba på 37.30/milen. 

Även ungdomarna fick provspringa  Lilla Hässelbyloppsbanan. Den är 1,6 km lång, men med samma start och målplats som de stora loppet.

Caroline Högardh som skrivit ett träningsprogram för Hässelbyloppets löpare var också på plats liksom loppetd sponsor Brooks och TV programmet Sverige Springer.

Caroline cyklade banan och flyttade sig mellan fartgrupperna så att hon kunde peppa och coacha så många löpare som möjligt under löpningen. De som ville fick under lopingen prova Brooks senast e modell Hyperion Max2.
Sverige Springer följer Hässelbyloppet, redan i går (den 19 sept) var det ett inslag från den ”Run Off” vi hade för Hässelbyloppet och Carros träningsprogram.

Här kan du se inslaget från i går:

Inslaget från provlöpningen kommer att visas den 10 oktober.  Det visar i TV 4 Sportkanalen torsdag den 10 okt kl. 21:30, eller när du vill via sidan Sverige Springer https://www.sverigespringer.se/

 

Kula, en av grenarna i Höstmångkampen

Caroline på Cykel, pratar med TV Teamet från Sverige Springer

Skorna man kunde provspringa under testloppet

 

 

 

 


Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se