Ett lyckat Terräng-SM

2022-10-23 | Tommie Nordh

Terräng-SM avslutades i solsken och med lövträden runt Grimsta Sportfält i fagra höstfärger.

Helgens tävlingar blev en framgång för arrangörsklubben Hässelby både när det gäller hur tävlingen fungerade och när det gäller sportsliga framgångar.

Med hjälp av klubbens duktiga funktionärer, däribland flera av årets SM-vinnare i olika teknikgrenar, fungerade arrangemanget mycket bra. På söndagen kammade klubbens löpare hem ytterligare fem medaljer.

Fjolårsmästeren Samuel Russom låg i täten under stora delar av herrarnas 10 km. På upploppet gick han dock ge sig mot Turebergs Andreas Almgren som vann med tre sekunders marginal.

I lagtävlingen blev de silvermedaljer för trion Samuel Russom, Erik Djurberg och Yohannes Kiflay.

Hässelbys bredd demonstrerades när andralaget Axel Djurberg, Otto Kingstedt och Andreas Jensson slutade på femte plats.

Louise Wiker gjorde sitt bästa lopp för säsongen när hon på lördagen var åttonde löpare på 4 km. Hon följde upp det med ett ännu bättre lopp på söndagen där det blev sjunde plats på samma tid som loppets sexa.

- "Jag är supernöjd med två topp tio placeringar", kommenterade Louise.

I lagtävlingen blev det tredje plats, med snudd på andra plats genom Louise Wiker, Kerstin Axelsson och Ida Blom.

För första gången fanns det 10 km även för 22-års juniorerna som nu sprang tillsammans med seniorerna.

Yohannes Kiflay vann klart M22-klassen. Ida Blom var tvåa i K22.

I 19-årsklasserna var det Linus Janson som lyckades bäst av Hässelbys deltagare, Han slutade på femte plats i P19.

Yohannes Kiflay i mål som etta i M22-klassen och samtidigt trea i seniorernas lagtävling. Foto: DECA Text&Bild

Kerstin Axelsson och Ida Blom och Louise Wiker var trea i lagtävlingen på 10 km. Foto; Deca Text & Bild.

Samuel Russom först över höbalarna efter sex km. Foto: Deca Text & Bild.