Fotograf Sofia Boman

Atea Friidrottsgalan på Cirkus

2023-01-25 | Tommie Nordh

Igår genomfördes Atea Friidrottsgala på Cirkus i Stockholm. Galan där friidrotten hyllar och premierar ledare och aktiva på alla nivåer.

Hässelby hade inför galan hela 6 nomineringar till priser på 5 personer och utfallet blev nästan full pott!

Det första priset som delades ut var till Årets ledare och det blev Mattias Jons. Mattias var såklart stolt och glad över priset, och hans två adepter i slägga, Grete Ahlberg (Hammarby) och Ragnar Carlsson vann dessutom priset för Årets genombrott i landslaget - så full pott till Falun.

På galan delades också SM-pokalen ut, och som vi tidigare skrivit om så vann Hässelby för tredje året i rad och på Cirkus var det Vanessa Kamga och Ragnar Carlsson som tog emot priset. På frågan kring hur Hässelby kan vara så framgångsrika lyfte de att vi jobbar med laganda och att det alltid är en stor stab runt omkring de aktiva på SM-tävlingarna.

För att fortsätta på Hässelbys pristagare under kvällen så fick Simon Pettersson priset för Årets prestation på SM efter den oförglömliga duellen med Daniel Ståhl i Norrköping, där båda kastade över 70 m, och Simon fick såklart frågan hur det kändes att slå en olympisk mästare. Simon placerade sig också som 4:a på 10-bästalistan, precis utanför pallen där Tobias Montler, Daniel Ståhl och Mondo Duplantis tog platserna före honom.

Utöver Hässelbys pristagare var det ungdomsledare från olika klubbar runt om i landet som premierades, Vesteinn Hafsteinsson fick hederspris och Mondo tog hem två priser (bättre utdelning än på Idrottsgalan, alltså).

Angelica Bengtsson agerade prisutdelare och klubben hade även Jesper Hellström, Sanna Mustonen och Jakob Samuelsson på plats. Jakob var nominerad till årets prestation i Folksam Grand Prix men fick se sig besegrad av Jonas Glans, och den sista nomineringen var Ragnar för Årets prestation på Finnkampen, och där gick priset till Jesper Arbinge.

Stort grattis till alla våra nominerade och våra pristagare - vi hoppas på lika fin utdelning nästa år!

Vanessa och Ragnar tar emot SM-pokalen

Jakob, Jesper, Vanessa, Ragnar, Angelica, Simon och Bengt på Friidrottsgalan.

Se resterande fina foton från kvällen i bildspelet (finns på hemsidan under Arkiv).

Foto och text: Maria Samuelsson

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se