Fotograf Sofia Boman

Måndagskul 2023 med Hässelby SK!

Anmälan är öppen!

Träna med Sveriges bästa friidrottsklubb.

Du mellan sju och femton kom och ha MÅNDAGSKUL med oss.   


Foto: J.Genborg.

Måndagskul håller till på Hässelby Idrottsplats, Loviselundsvägen 100 i Hässelby Villastad. Närmaste T-banestation är Hässelby Gård. Här ligger Hässelby IP. Idrottsplatsen är väl utrustad för all slags friidrottsverksamhet. Träningen börjar varje gång klockan 17.00 och pågår till kl 18.30

Anmälan till Måndagskul 

För att anmäla barn mellan sju och 15 år, fyll i anmälningstalongen på länken nedan. Terminsavgiften för hösten är 695 kr per.  Faktura på avgiften skickas till mejladressen som uppgivits i anmälan. Ange fakturanumret vid betalningen. Anmälningen är klar när fakturan är betald.  

Anmäl dig här till Måndagskul höst>>>

Olika former av träning

På Måndagskul provas och tränas friidrottens olika grenar; höjdhopp, längdhopp, kulstötning, spjutkastning, sprintlöpning, häcklöpning, löpning på lite längre sträckor tillsammans med enklare styrke- och koordinationsträning.

Träningspassen sker i smågrupper efter ålder.

Både du som är nybörjare och du som redan kan en del om friidrott har utbyte av träningen. Erfarna tränare och duktiga friidrottare från Hässelby SK leder Måndagskul.

De senaste åren har Måndagskul varit mycket uppskattat av deltagarna. Ett hundratal barn och ungdomar brukar delta.

För dem som vill fortsätta att träna friidrott efter Måndagskuls slut i höst, startar åretrunt-träning med hjälp av föräldratränare utan extra kostnad för året ut.

Allt detta ingår

  • Alla deltagare får Måndagskuls sköna T-shirt.
  • I avgiften ingår även gratis medlemskap i Hässelby SK. Därmed gäller Friidrottsförbundets friidrottsförsäkring under prova på-tiden och vid eventuell fortsatt träning resten av året.
  • Pris 695kr per termin eller 1195 för både vår och höst.

Datum för Måndagskul 2023

Vårens träningstillfällen:

  • April:  24
  • Maj: 8, 15, 22, och 29.
  •  Juni: Minimaran 4  (avslutning för våren)

Höstens träningstillfällen

  • Augusti: 21 och 28
  • September: 4, 11, 18 och 25
  • Oktober: 1 med Lilla Hässelbyloppet (avslutning hösten)

Alltid kl 17.00 – 18.30.

Har du några frågor, mejla kansliet@hskfriidrott.se eller ring 08-739 97 06.

Välkommen till Måndagskul!

Hässelby SK

Föräldratränare

Du som förälder har också möjlighet att testa på friidrott samtidigt som dina barn är på Måndagskul. Friidrott är en överlägsen träningsform med inslag av koordination, smidighet, snabbhet, uthållighet, styrka och teknik i de olika grenarna. Till hösten kan du få utbildning via klubben för att kunna träna barn i grupp tillsammans i ett ledarteam. Som föräldraledare får du kvalitetstid tillsammans med ditt barn samtidigt som du bidrar till en nyttig och meningsfull verksamhet. 

Idrottsrörelsen är helt beroende av ideella krafter och till hösten vill vi öka antalet föräldratränare i klubben. Ta chansen att testa på, utbilda dig och själv bli medlem i Sveriges bästa friidrottsförening.

Det är helt gratis att delta. Vi kör två tillfällen under våren ( 8/5 respektive 22/5) och två under hösten (datumen är ännu inte spikade). Inför höstens tillfällen tar vi in idrottsutbildare från RF-SISU, och dessa har mycket kunskap och erfarenhet att dela med sig av. 

Hoppas du vill vara med och föra Hässelby SK in i framtiden 😊

Magnus Wickert

Träningsansvarig

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se