Sarah Lahti, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Traditionellt årsmöte - priser och 2014 års berättelser

2015-03-15 | Marianne Fricke Stjernström

Kakor, godis, priser och applåder. Årsmöte hölls i eftermiddags i klubbhuset i traditionell stil. 

Lena Eliasson kom med flyg från Kenya.

 


Årets bragd. Lena Eliassons suveräna SM-vinst i halvmaraton 2014. Foto:Rune Stjernström

 

Lena Eliasson kom flygande från Kenya, där hon varit på träningsläger med Isabellah Andersson i tre veckor. Hon landade på Arlanda kl 9.10, upptäckte vilken fin vårdag det var och gav sig med den ganska så tunga resväskan till Sundbyberg för att springa Två sjöar runt. Något som uppmärksammades bland annat på Friidrott.se.  Sedan for hon direkt vidare till klubbens årsmöte och först därefter vidare hem till Falun.

Lena som sprang maraton på EM i Zürich i augusti, var arg som ett bi efter det loppet. Länge hade hon varit bästa svenska, men hon fick ont i benen och tvingades släppa förbi resten av det svenska laget. Hon såg SM i halvmaraton en månad efter som en chans till revansch. Och vilken revansch SM blev! Lena blev förvånad själv. Hon kunde sololöpa in i mål med resten av de andra duktiga EM-löparna lämnade bakom sig.

Men fler än Lena hyllades på årsmötet. Angelica Bengtsson fick till exempel dubbla priser. Både det för årets prestation och priset för klubbens bästa juniorflicka. Även i hennes fall var det bland annat en makalös SM-bedrift som låg till grund för utnämningarna. Men även femteplatsen på EM. Angelica som bor och tränar i Paris kunde tyvärr inte vara på plats för att hämta sina priser. 

En lång rad yngre pristagare och klubbmästare fick utmärkelser och medaljer. Mer om vilka i en senare artikel.

Efter en hel massa fikande var det så dags för själva årsmötet. 

Klubbens ordförande Bengt Olsson fick även förtroendet att leda årsmötet. Samt att som ordförande leda klubben ännu ett år. Övriga ledamöter väljs tvåårsvis. I år var det Bodil Torelm, Rasmus Olofsson, Linda-Marie Mårtensson och Stig Himberg vars mandat gick ut. Samtliga omvaldes. 

Hässelby SK är begåvad med en ovanligt stabil och trofast styrelse, och förblir så in i 2015.

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se