Rolig friidrottsvecka med lek och skoj på Hässelby IP!

Träna friidrott på sommarlovet. Hässelby SK arrangerar sedan flera år en populär Friidrottsskola på Hässelby IP. Friidrottsskolan är öppen för pojkar och flickor från 7 till 14 år (födda 04 – 11). Där får du pröva på friidrottens olika grenar, t.ex. höjdhopp, längdhopp, löpning, spjutkastning och kulstötning.

Hässelby SK är en  av landets främsta friidrottsklubbar. Duktiga och entusiastiska friidrottare från Hässelby SK som har gått en ledarutbildning jobbar på Friidrottsskolan. Förutom friidrott under sommardagarna blir det lekar, tävlingar, skoj och skratt. Deltagarna delas in i olika grupper efter ålder. 

Anmäl dig här! >>>

Se filmen om Tiger! >>>

I början och slutet av sommarlovet

2018 är friidrottsskolan öppen dessa veckor:

Vecka 24 (fem dagar). 11 – 15 juni. 

Vecka 25 (fyra dagar). Måndag 18 – torsdag 21 juni.

Vecka 26 (fem dagar). 25 – 29 juni. 

 Vecka 33 (fem dagar). 13 – 17 augusti. 

 

Välj vilken eller vilka veckor som passar bäst. De flesta kommunala grundskolor börjar vecka 34.

För dig som redan tränar friidrott i Hässelby SK (eller i någon annan friidrottsklubb), som är född mellan 02-10 erbjuds mer avancerad träning vecka 32.

 • Vecka 32 (fem dagar). 6 – 10 augusti.

Anmäl dig här! >>>

 

Sista anmälningsdag

Hässelby SK:s friidrottsskola är populär. När en vecka är fulltecknad kan vi tyvärr inte emot fler anmälningar. Först till kvarn gäller.

 • Sista anmälningsdag för vecka 24. Det finns några platser kvar. Ring 08-7399706 för anmälan.
 • Sista anmälningsdag för vecka 25 är den 14 juni.
 • Sista anmälningsdag för vecka 26 är den 22 juni.
 • Sista anmälningsdag för vecka 32 - anmäl dig så snart som möjligt. (Specialvecka).
 • Sista anmälningsdag för vecka 33 är den 11 augusti.


På Hässelby Idrottsplats

Friidrottsskolan anordnas på Hässelby IP, Loviselundsvägen 100 i Hässelby Villastad. Närmaste T-banestation är Hässelby Gård. Buss 119 från Spånga station till Backlura stannar också vid Hässelby Gård.


Här ligger Hässelby IP


Idrottsplatsen har fina allvädersbanor och håller högsta klass för friidrottsträning. Flera av Hässelbys landslagsstjärnor tränar på idrottsplatsen.

Detta ingår

 • Friidrottsskolan är öppen kl. 09.00 – 15.00 varje dag.
 • Alla dagar ordnar våra duktiga ledare ett inspirerande, omväxlande och roligt program.
 • Varje dag serveras lagad lunch och mellanmål.
 • Du får Friidrottsskolans T-shirt, Friidrottsskolans diplom och medalj.
 • I avgiften ingår även, utan extra kostnad, ett medlemskap i Hässelby SK för 2018. Därmed gäller Friidrottsförbundets friidrottsförsäkring under friidrottsskolan och eventuell fortsatt klubbträning.
Anmäl dig här! >>>

Friidrottsskolan gästades i fjol av bland andra sprintern Johan Wissman och mångkamparen Petter Olson. Johan med EM-guld och silver, ett par silver på VM ett par svenska rekord och Petter som vunnit 10 SM-guld i tiokamp och på 400 meter hinder. Petter innehar det svenska juniorrekordet i tiokamp.

Träffa landslagsstjärnor

Varje vecka är en av Hässelbys landslagsstjärnor gästtränare på Friidrottsskolan under en dag. Han eller hon ger då träningstips i sin gren. Bland dem som gästat Friidrottsskolan återfinns bland andra klubbens mycket meriterade Johan Wissman och Petter Olson.


Hässelby SK är en  av landets absolut främsta friidrottsklubbar. Föreningen har en bred verksamhet för ungdomar, juniorer och seniorer där alla har möjlighet att träna och tävla på den nivå som passar bäst. Några av dem som idag är med i landslaget gick för några år sedan Hässelbys Friidrottsskola.

 

Diplom och medalj

Sista dagen varje vecka är det dags för sommarmästerskap. Då genomförs en trivsam tävling i de olika grenar som provats på under veckan. Dagen avslutas med prisutdelning. Alla deltagare får Friidrottsskolans diplom och medalj.

 

Vi är utomhus

Observera att Friidrottsskolan äger rum utomhus. Därför är det bra att ta med en vattentät kasse med extra kläder och skor - ifall det skulle börja regna. Ett torrt ombyte kan vara skönt om vädrets makter inte riktigt är att lita på.

 

Barntillsyn kl. 8 – 9 och kl. 15 – 16

 

Extra barntillsyn kostar 245 kronor per vecka, utöver ordinarie kostnad för Friidrottsskolan. Barntillsynen beställs i samband med anmälan.

Har du missat att beställa extra barntillsyn vid anmälan, går det att ordna i efterhand om du mejlar hsk.friidrott@telia.com för 295 kr eller på Friidrottsskolans första morgon, till en kostnad av 300 kr.

Ledare för den extra barntillsynen finns på idrottsplatsen från kl. 08.00. Det finns även ledare som är kvar till kl. 16.00. Detta för att underlätta för föräldrar som vill lämna sina barn innan Friidrottsskolan börjar, eller som inte kan hämta barnen redan kl. 15.00.

Anmäl dig här! >>>

Avgift för Friidrottsskolan

 

Här är anmälningsavgiften för de olika veckorna:

Vecka 24 (fem dagar). Avgift 1 445 kr. 

Friidrottsskolan arrangeras i samarbete med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Därför är avgiften för barn som bor i dessa kommunala bostadsbolags hus 650 kr denna vecka.

Vecka 25 (fyra dagar). Avgift 1 210 kr.

Friidrottsskolan arrangeras i samarbete med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Därför är avgiften för barn som bor i dessa kommunala bostadsbolags hus 600 kr denna vecka.

Vecka 26 (fem dagar). Avgift 1 445 kr. 

Friidrottsskolan arrangeras i samarbete med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Därför är avgiften för barn som bor i dessa kommunala bostadsbolags hus 650 kr denna vecka.

Vecka 33 (fem dagar). Avgift 1 445 kr. F

riidrottsskolan arrangeras i samarbete med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Därför är avgiften för barn som bor i dessa kommunala bostadsbolags hus 650 kr denna vecka.

Vecka 32 (fem dagar). Specialvecka för klubbanslutna barn och ungdomar som tränar friidrott till vardags. Avgift 1 445 kr. 

Friidrottsskolan arrangeras i samarbete med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Därför är avgiften för barn som bor i dessa kommunala bostadsbolags hus 650 kr denna vecka.

Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen: Hässelby SK:s Friidrottsskola anordnas i samarbete med de tre kommunala bolagen: Svenska bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Barn som bor i deras bostäder, kan därför anmäla sig till starkt rabatterade priser till Hässelby SK:s friidrottsskola. För att ta del av de kommunala fastighetsbolagens subventionerade priser är det viktigt att lägenhetens kontraktsnummer anges i anmälan. Kontraktsnumret står på hyresavin. 

 

                     

 

 


Anmälan via internet

 

Anmäl dig här! >>>


Välj mellan olika betalningsalternativ:

Betala direkt via din Internetbank.

Betala med Visa eller MasterCard.
En bekräftelse skickas via e-post direkt efter det att du gjort anmälan.
OBS! Anmälan är bindande. Vid återbud senast en vecka i förväg återbetalas halva avgiften.

En vecka innan Friidrottsskolan börjar mejlar vi info om verksamheten med tips om klädsel m.m.

Har du några frågor kontakta gärna Hässelby SK:s kansli.
E-mail: hsk.friidrott@telia.com
Telefon: 08-739 97 06.


Varmt välkommen till Hässelby SK:s Friidrottsskola!
Hässelby SK

 

 

Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

OBS! Marianne är på kurs måndag 19 november. Affe finns på plats delar av dagen; mejla hsk.friidrott@telia.com.

Senaste bildspelet

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06