Medicinskt nätverk

Nedanstående lista presenterar Hässelby SK Friidrotts medicinska nätverk för de aktiva. Om du är i behov av kvalificerad och snabb hjälp bestäm i samråd med tränare vem du ska kontakta. Vid kontakt med nedanstående uppge att du är aktiv i klubben. Kostnader för behandling varierar.

Specialitet

Namn

Kontakt

Läkare Bengt Olof Tengmark Fråga din tränare
Sjukgymnast Åkeshovs Sport & Rehab 08-17 77 90, bromma@sportorehabkliniken.se
Sjukgymnast Thomas Larsson 070-94 778 40, larstlarsson@gmail.com
Sjukgymnast, naprapat och massör AccessRehab 08-120 360 00

 

Bengt Olov Tengmark

Bengt är specialist i medicin och idrottsläkare. Bengt har sedan 2002 jobbat med friidrottare. Hans erfarenhet av elitidrotten sträcker sig lång tillbaka och han har bland annat varit klubbläkare för AIK fotboll. År 2013 har Bengt Olov inlett ett samarbete med Hässelby Friidrott och erbjuder nu direktbehandling samt slussning till rätt expert för våra elitaktiva. Han tar emot i sin klinik i Hötorgshusen och hans kontaktuppgifter får du från klubbens tränare.

Åkeshovs Sport & Rehab 

Kliniken har många olika specialister. Alla specialister är anslutna till landstinget, vilket ger reducerat pris samt barn/ungdomar under 18 år går gratis. Hässelby SK Friidrott har två personliga kontakter på kliniken, Fredrik Stene. Fredrik Stene arbetar som legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med inriktning på idrotts- och ortopediska skador. Specialutbildad både i ortopedisk manuell terapi och idrottsmedicin. Har även en akupunkturutbildning. Fredrik brukar årligen vara med på SM-tävlingar som massör och sjukgymnast. Han är också huvudansvarig för rehab hos Team Stockholm Marathon. 

Thomas Larsson 

Thomas är legitimerad sjukgymnast, med en bred kunskap via bland annat friidrottsförbundets elittränarkurser samt europeiska och internationella utbildningar och seminarier. Vidare har Thomas goda kunskaper i näringslära/kost, idrottspsykologi, fysiologi samt biomekanik. Massage, stretching och tejpning är andra områden som han har god kompetens i. Thomas har själv varit aktiv friidrottare i klubben och är årligen med på SM-tävlingar som massör och sjukgymnast. Han är belägen i Ystad i Skåne.

Access Rehab

På Access Rehab klinikerna hittar du många olika specialister, bland annat sjukgymnaster, naprapater och idrottsmassörer som tillsammans är experter på muskel- och ledbesvär. På klinikerna arbetar man mycket i team och har även kontakt med andra terapeuter för att på bästa sätt hjälpa de aktiva utefter deras behov. De som arbetar på Access Rehab har tillsammans många års erfarenhet av att diagnostisera, rehabilitera och just förebygga idrottsskador. Access Rehab har två kliniker i Stockholm: en i Vasastan och en i Hammarby sjöstad. Bokning kan ske direkt via deras hemsida. Hässelby SK friidrott har en personlig kontakt på klinikerna. Det är Mia Edvardsson som har bakgrund som längdskidåkare och löpare. Hon är utbildad hälsopedagog och massör samt har kompletterande utbildning i träningslära och idrottspsykologi. Hon brukar årligen följa med klubben som massör på SM-tävlingar. 

 

Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se