Simon Pettersson. Foto: Deca Text&Bild

Parafriidrott

Parafriidrottsgruppen igång igen

2024-02-26 | Jenny Rudin

Under våren 2023 startade vi upp Parafriidrotten med en ny grupp. Ansvarig för återstarten var Frida Hafström som vid sin sida hade extratränarna Linn Adolfsson och Maria Lindahl med flera.

Gruppen vänder sig till barn som har en intellektuell funktionsnedsättning och som trivs bäst i mindre grupper med flera tränare. 

Runt tio glada och flitiga friidrottare har tillsammans med föräldrar, småsyskon och tränare sprungit häck, hoppat längdhopp, kastat spjut och tävlat i stafett. 

Träningspassen inleds med en hinderbana där barnen får träna balans, hoppa på ett ben i ringar och kravla sig fram under häckar. Detta har varit mycket uppskattat, och barnen har gjort stora framsteg under terminens gång.

I slutet av passet stretchar hela gruppen tillsammans. Då övar barnen på höger och vänster, och motorik och kroppskontroll. Där byggs dessutom en fin gemenskap inom gruppen.

Året med parafriidrotten avslutades med julfika och prisutdelning efter ett roligt träningspass i Hässelby Gårds skolans gympasal. 

Sedan sommaren 2023 har den framgångsrika parafriidrottaren Francesca Cipelli börjat träna för Hässelby med tränare Nils Karlsson och Göran Davidsson i spetsen. Francesca kommer från Italien och tävlar i längdhopp i klassen T37. Hon läser sin master på KTH och har som mål att nå Kope World Championship och Paralympics i Paris 2024.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se