Magnus Wickert prisas för sin tränargärning

2017-12-04 | Marianne Fricke Stjernström

Magnus Wickert, Hässelby SK har utsetts till Årets Ungdomsledare i 08-friidrotten.
Bakom sig har han ett långt och hängivet engagemang i den stockholmska ungdomsfriidrotten. Under 2017 ansvarade han bland annat för Hässelbys ungdomsverksamhet 8-15 år.

Magnus har varit ungdomstränare sedan 1996. Redan sitt första tränarår fick han första gången distriktsförbundets pris Årets ungdomsledare. Nu får han samma pris igen.

Har något hänt på dessa 21 år med Magnus tränarskap? Så här svarar Magnus när han blir intervjuad av 08fris skribent Jan Ahlström:

- Jag har tränat aktiva som tagit medaljer i samtliga grenar förutom slägga och långdistanslöpning, antingen på USM, JSM eller seniornivå. Under åren har jag lugnat mig en del och försöker vänta in den aktives mognad mer. Träningsmässigt handlar det om hur jag kan individanpassa träningsupplägg bättre. Med mer erfarenhet har jag insett att det finns så många olika vägar att nå samma mål och att olika aktiva måste ta olika vägar. Jag tycker också att jag blir en bättre tränare genom att jobba med olika åldrar. Det utvecklar mig på ett pedagogiskt sätt, men framförallt inser jag att ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag egentligen vet!

Läs hela artikeln! >>> 


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet att har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att Marianne inte är på ärende just när du väljer att dyka upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06