Hässelby SK Friidrott startar upp Parafriidrott

2021-06-14 | Tommie Nordh

Hässelby SK Friidrott ska upplevas som en välkommande och öppen förening för alla, något som även genomsyrar föreningens värdegrund. Ett av målen i föreningens inkluderingsplan är att öka förutsättningarna för att parafriidrott ska kunna erbjudas i föreningen. Detta är något som inkluderingsgruppen i styrelsen har arbetat med sedan förra året.  

Under hösten 2021 startar föreningen upp en träningsgrupp med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning i åldrarna 7-16 år. Uppstarten görs i nära samarbete med RF-SISU Stockholm och Stockholms Parasportförbund. 

Det blir en mindre grupp på ungefär fem aktiva med en förhoppning att växa i antal framöver. I dagsläget har vi två ledare utbildade genom RF-SISU men söker kontinuerligt nya ledare för att kunna utöka paraverksamheten. I en snar framtid hoppas vi även kunna starta upp verksamhet för barn och ungdomar med syn- och rörelsenedsättning. 

Är du mellan 7-16 år med en intellektuell funktionsnedsättning och vill börja träna friidrott är du välkommen att kontakta kansliet.  

Gå gärna in på Parafriidrottsgruppens egna sida för mer information. Sidan finns under fliken “Parafriidrott” på föreningens hemsida. 

http://www.hskfriidrott.se/Web/MyGroupArticle.aspx?GroupId=47

 

/Inkluderingsgruppen 

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se