Fotograf Sofia Boman

Fem medaljer andra dagen på USM

2020-03-08 | Magnus Wickert

Söndagen avslutades med ett rejält medaljregn med tre medaljer inom en halvtimme och ytterligare två tidigare på dagen. F16 tresteg var en tävlings om böljade fram och tillbaka där både ledare och topptrion växlade i princip med varje omgång. Nicole Nyberg ledde ett tag för att sedan befinna sig på femteplatsen och senare hoppa upp sig till först bronsplats och sen silverplatsen med två monsterhopp på 11,64. Årsbästa med dryga halvmetern.

I den andra gropen hoppade Linus Jonsson hem bronset men låg länge länge på andraplatsen med 13,53 från första omgången. I sista omgången passerade en hoppare med två centimeter och Linus låg på tredje plats. Han satsade rejält i sista och det var ett riktigt bra hopp. Spännande mätning tog vid innan det kom upp 13,53 ännu en gång på tavlan och därmed brons och dubbla klubbrekord.

Dagens skräll stod Samuel Berhane för i P15 1000m. Efter gårdagens finfina försök visade Samuel att han skulle kunna blanda sig i medaljstriden på söndagen. Ett varv från mål var dock luckan upp till medaljtrion nästan 30m när Samuel verkade hitta en växel till. Och vilket sista varv Samuel presterade, bronspeng och nytt personligt rekord igen med ca 6 sekunder, ruggigt starkt.

Lia Cederberg fick i helgen sin första USM medalj någonsin efter en stark insats på 400m från innerbanan. Här visade Lia verkligen vikten av att inte ge upp pga vilken bana man fått tilldelad, ingenting är omöjligt. Hon belönades för sin ”tigerinsats” med både bronset och ett nytt prydligt personligt rekord 58,73.

Helgens andra dubbla medaljör blev Nora Lindahl som idag på 60m sprang hem bronset med tiden 7,85. Det var Noras andra brons denna helg och med lite mer jobb på starten så kan det gå riktigt fort till sommaren, sa mamma/tränaren Frida Lindahl.

Just utanför medaljerna i P16 höjd kom Eli Dahl Oud och Linus Jonsson som idag hoppade på toppen av sin förmåga. Om bara de allra bästa hoppen också kommit på de allra högsta höjderna, så hade inte ytterligare en medalj alls varit långt borta. Nu blev det en fjärde och en femte plats med 1,86 respektive 1,84. Elis hopp över 1,84 var ruggigt högt över, men det får komma till sommaren.

Därmed kan vi summera IUSM till 8 medaljer och 11.875 poäng i SM pokalen. I veckan vet vi hur det gick för de andra föreningarna och därmed ställningen inför Stafett SM och Marathon som inleder utesäsongens SM tävlingar.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se