Nora Lindahl, JEM-guld 2023. Foto: Deca Text&Bild

Dags för ASICS Stockholm Marathon

2021-10-06 | Bengt Alfredsson

På lördagen (9 oktober) avgörs klassiska ASICS Stockholm Marathon, som är det viktigaste loppet som Hässelby arrangerar tillsammans med Spårvägen. ASICS Stockholm Marathon är också säsongens näst sista SM-tävling för seniorer. Sedan återstår endast terräng-SM.

Samuel Russom har satt nytt klubbrekord på halvmaraton. Nya tiden är 1.02.52.

Så här skrev BG Nilensjö på Springlfa. 
"För en vecka sedan såg vi Russom vinna 10 000 meter på SM efter en rafflande spurtduell, idag såg vi honom göra sitt överlägset bästa lopp någonsin. 1.02.52 på Helsingborg halvmaraton, en ganska kuperad och knixig bana är helt galet och en tid långt under det tidigare banrekordet. Med lite insikt i banprofilen så tror jag ingen i Sverige skulle kunna matcha den tiden, en helt makalös prestation. Dessutom seger på Lidingöloppet. Vi har höga förväntningar..."

Foto: DECA

Hässelby bör ha goda placeringschanser i SM-klassen genom Samuel Russom, som vann Lidingöloppet för två veckor sedan, Sanna Mustonen, som tidigare i höst var trea i halvmaraton-SM och Linnéa Sennström som var tvåa, och klart bästa svenska, i Lidingöloppet.

Det ska bli intressant att se vad 21åriga junioren Linnéa kan göra i sin maraton-debut (42,2 km).

Här är samtliga löpare från Hässelby som är anmälda till maran:
Annelie Buller Granlund
Maja Gustafsson
Sanna Mustonen
Mathias Aldrin
Rickard Becker
Niklas Bitén
Joel Kronburg
Samuel Russom
Mikael Rångeby
Torbjörn Sandberg
Antero Silva
Sven Thelin
Eric Tisell
Marcus Österberg
Linnea Sennström

Annelie Buller Granlund gör nu sin sjätte start i loppet. Debuten skedde redan 1995.  Bästa tiden noterade hon i sin senaste start i lopp som var år 2001. Då sprang Annelie på 2.59.19 vilket gav en tionde plats i damklassen och en sjätte plats i SM.

I fjol var ASICS Stockholm Marathon inställt på grund av corona-pandemin. Nu är drygt 12 000 löpare anmälda till nystarten.

Loppet startar kl 11.00 på Lidingövägen, bakom Stockholms Stadion.

Alla som inte är funktionärer kan följa loppet i TV 4 som sänder direkt.

ANDERS OLSSON

Linnea Sennström sprang Hässelbyloppet i söndags och var tvåa efter Tilda Månsson från Fredrikshof. Tildas tid blev, 34.09  och Linnéa fick 34.46. Foto: DECA.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se