Långlöpargrupp

Vårens testlopp i sol och vårvärme

2016-04-09 | Marianne Fricke Stjernström

Vårens testlopp 5000 meter på bana gav fina formbesked och sju pers. Samt ett fel i prissammanräkningen. Störst pers vann dock och det var gruppens nykomling som presenterade sig strålande, Pär Hansson, med ett nytt personligt rekord på 24:43, en putsning med 1:17. Faktum är att andraplatsen borde ha varit Marcus Robertsson med det formidabla PB:t på 1:12! Marcus, kan vi få belöna dig i efterhand?

Det var verkligen en strålande vårdag. Gruppen värmde upp fyra kilometer, Piotr värmde upp lite till. Glädjande nog dök klubbens före detta medeldistanslöpare Axel Lönnqvist upp och bidrog till att dra på slutet åt Piotr som var snabbast av alla när han sprang på 16:45. Både Axel och Piotr satsar nu på maraton, så det var ett bra möte på fler sätt.

Publiken bestod av Martin Anderssons son i barnvagn. Sonen var relativ positiv till tävlingen men krävde vid vissa av den ömma faderns varvningar lite extra faderliga omsorger som förstås visar sig tidsmässigt i statistiken. 

I tabellen som Rune ritat nedan står tider på varje varv. Banan är omkring 357 meter. De grönmarkerade varven är vars och ens snabbaste varv och de röda de långsammaste. Efter loppet sprangs en ordentlig nedjogg för att få veckans kilometer i benen, testloppet till trots. Fyra kilometer föreslogs, men sträckan var valfri.

Skriv ned din tid och ha som jämförelse. Vi kör en ny 5000 meterslöpning i höst igen.

 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06