Två medaljer första dagen på Stafett SM

2020-09-12 | Magnus Wickert

Det blev silverpeng för manliga 4x800m laget i de ganska blåsiga förhållandena som var på Slottsskogsvallen ville ingen riktigt gå upp och köra förrän på andra sträckan. Gustav Bivstedt drog hårt men blev inte av med Kalle Berglund som till sist spurtade ifrån och säkrade guldet till Spårvägen. Snabbast i laget var just Gustav Bivstedt med dryga 1,53, bara sekunder från årsbästat, när han försökte dra ifrån. Tyvärr blev hela fältet väldigt utspritt just på andra sträckan vilket gjorde att de placeringar som gällde halvvägs också gällde i mål. Övriga i laget Emil Blomberg, Gustav Berlin och Anton Persson sprang jämna lopp utan att gå för fullt. Det är en dag morgon med 1500m lopp imorgon som kommer att kräva en del energi.

I P15 sprang våra killar fint i de kraftiga vindarna som svepte in från Nordsjön. Alexander Hägg vann första sträckan på lite över 2,14 innan vår längd-/höjdhoppare Mindor Bergler tog vid med 2,16. Vi hade en fjärdeplats in på sista sträckan där Samuel Berhane först plockade in steg för steg tills han spurtade fram till bronset. Tyvärr fick killarna fel information av växlingsfunktionärerna vilket gjorde att varje växling krävde ett antal fler löpta meter än vad som varit nödvändigt. Det ska inte f hända på ett SM.

Herrarnas 4x100 löptes med final direkt vilket inte hör till vanligheterna. Sent på säsongen har säkerligen några lag dragit sig för att springa och det var helt klart inte alla de snabbaste sprinterna på plats. Men det blev en jämn och mycket spännande final där 1:an, 2:an och 3:an kom i mål med 14 hundradelars marginal. Våra killar Jonatan Håkansson, Carl af Forselles, Fredrik Samuelsson och Olle Forslin kom därefter in som fjärde lag på 41,95.

Finallöpning blev det både i F17 och P17 klassen på 1000m stafett som inte löps så ofta men är ruggigt spännande och roligt att se på. I försöken höll det på att sluta i förskräckelse redan i andra växeln där Clara Fallenius skulle växla till Nicole Nyberg. En typ av växling som inte genomförs så ofta och är svår att träna på ordentligt. I tjejernas final låg vi med hela tiden efter en stark första sträcka av Saga Hermundstad. Clara växlade nu till Nora Lindahl som vi sprade lite till finalen. Dagens prestation stod dock Laura Fodor för. Först ett magnifikt lopp i försöken med 58,5 vilket gjorde att vi klarade av finalavancemanget. Två timmar senare ännu ett panglopp bara tiondelar långsammare trots ett säsongsbästa på 61,23.

Grabbarnas P17 final blev precis lika spännande om än inte riktigt lika jämn. Lucas Lindberg sprang snabbt och växlade fint över till Linus Jonsson. När sen Elias Boman tog över var det som andra lag. Inför sista växeln gick några lag förbi och Mårten Nystrand gick ut som fyra. Det gick riktigt fort första 200m och syran tog överhanden sista 50m in i mål. I försöken sprang Vincent Arousell 300m och Elias 400m.

Alla resultat

                     


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Kalvruset Sthlm
3 oktober 2020 »

Tjurruset Sthlm
3 oktober 2020 »

Hässelbyloppet
11 oktober 2020 »

SM i terräng
24-25 oktober »

STHLM Loop
24 oktober 2020 »

Höstrusket
7 november 2020 »

STHLM Trail Run
8 november 2020 »

STHLM Trail Run Ungdom 5-15 år
8 november 2020 »

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06