Tack för en stark säsong och grattis till ett nytt poängrekord i SM-pokalen med 517 poäng

2020-10-26 | Tommie Nordh

I helgen genomfördes årets sista SM-tävling, Terräng-SM på hemmaplan. Vi hade två framgångsrika dagar på Grimstafältet. 

Lite i skymundan utdelades årets finaste pris till Hässelby SK Friidrott under Terräng-SM. Vi fick ta emot SM-pokalen som Sveriges bästa klubb under 2020. Priset är en belöning för våra insatser under årets samtliga SM tävlingar. I SM-pokalen räknas alltså alla SM in, inomhus och utomhus och från ungdomar upp till seniorer. SM poängen viktas lite olika för ungdomar, juniorer och seniorer men alla poäng är viktiga och räknas med.

De som fick äran att representera klubben och ta emot priset från Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåker var Simon Pettersson och Axelina Johansson. Vi hade som sagt ett framgångsrikt Terräng-SM som kunde läggas till en lång rad av framgångsrika SM det här året. Vi vann enligt en preliminär beräkning totalt 54 SM-pokalpoäng. Vi tog samtidigt nio medaljer och flera topp sex placeringar. Det innebär att vi totalt har uppnått 517 SM-pokalpoäng. Tvåa i år  blir MAI på 398,5 poäng och trea ser ut att bli Spårvägen. Vi får vänta in dom officiella siffrorna men nytt rekord i SM-pokalpoäng blir det. Det tidigare rekordet hade MAI på 406,13 poäng och vi slog det rekordet med ca 110 poäng. Vi är ca 119 poäng före årets tvåa MAI på 398,25 poäng.

Ett helt fantastiskt rekord på klart över 500-poäng något som föreföll omöjligt när säsongen inledes. Då var vårt mål att få ihop fler än 400-poäng. Vi har totalt vunnit 101 SM-medaljer under 2020.

Nu glömmer vi Coronaproblemen under en dag och njuter lite. Vi i styrelsen vill framföra ett stort Grattis och ett Varmt Tack till aktiva, tränare och ledare för ett idrottsligt otroligt framgångsrikt 2020.

Grattis och tack

Bengt Olsson

Ordförande

Årets komet i kulstötning Axelina Johansson och världsstjärnan i diskus Simon Pettersson tog emot SM-pokalen som Hässelbys friidrottare i år vunnit i utklassningsstil. Foto: DECA.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se