Ta inte bort diskus från Diamond League

2019-11-09 | Marianne Fricke Stjernström

Klubbens Simon Pettersson har tillsammans med Daniel Ståhl och deras gemensamma tränare Vesteinn Hafsteinsson och en rad begåvade kastare skickat ett öppet brev till Internationella Friidrottsförbundet om att inte ta bort diskus som en Diamond League-gren.

Brevet är undertecknat av Simon Pettersson, Daniel Ståhl; Fedrick Dacres, Lukas Weisshaidinger, Matt Denny, Ehsan Hadadi, Simon Pettersson, Ola Stunes Isene, Sam Mattis, Andrius Gudzius, Traves Smikle, Piotr Malachowski och Martin Kupper, och tränare/agenter; Vesteinn Hafsteinsson, Shaun Pickering, Hans Uurike, Julian Robinson, Ben Thompson, Mac Wilkins, Lars Ola Sundt, Dane Miller, Gerd Kanter, Rene Sack och Juergen Schult.

Diamond League har som målsättning att dra till sig fler åskådare och större intresse från allmänheten och har därför beslutat diskus och tresteg, ska strykas ur programmet. De har även tänkt att byta ut 5000 meter löpning mot 3000 meter. Beslutet har orsakat protester även från trestegsleden och det etiopiska friidrottsförbundet kritiserar beslutet som rör förändringen inom löpningen. 

Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers kommenterar:

 - Vi ser med stor oro på de beslut som fattats gällande grenprogrammet för Diamond League nästa år och stöttar de perspektiv, förslag och budskap som framförs i det öppna brevet. Att utesluta enskilda grenar från Diamond League rimmar inte med World Athletics övergripande mål och riskerar att begränsa utvecklingen av vår idrott. Vi delar heller inte bilden av att åtgärderna kommer öka attraktiviteten i vår idrott utifrån ett publik- och marknadsföringsperspektiv.

 

Läs brevet från diskuskastarna i sin helhet >>>

Läs även SFIF rapportering >>>


Kansliet informerar

Kansliet har oregelbundna öppettider. Mejla hsk.friidrott@telia.com om du behöver hjälp.

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Vill du inte att ditt friidrottande barn ska vara med på bild på klubbens hemsida? Mejla marianne.hsk@telia.com!

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06