Fotograf Sofia Boman

Ny seger för Angelica

2020-09-06 | Tommie Nordh

Angelica Bengtsson fortsätter att vinna. Hon tog en klar seger i stav vid den avslutande dagen av Finnkampen. Inför tomma läktare i Tammerfors hoppade Angelica Bengtsson säkert och tog 4,32, 4,42, 4,52, 4,62 och nya Finnkamps-rekordet 4,73 i första försöket. Ingen av de övriga hopparna klarade mer än 4,42.

Angelica Bengtsson försökte sedan på 4,84, men lyckades inte att ta tillbaka sitt svenska rekord.

–      Detta var sista tävlingen för säsongen. När tävlingen idag gick så bra är jag besviken att jag misslyckades i det tredje försöket på 4,84 när jag var så nära i de två första hoppen, kommenterade Angelica.

Herrarnas hinderlopp blev en svensk  trippelseger med Emil Blomberg på tredje plats med 8.56,55.

När trekamp nu för försa gången fanns med i Finnkampen passade Fredrik Samuelsson på att vinna grenen. Fredrik inledde med at ta hem längd p 7,10. Han var sedan trea i kula med 12,28. I det avslutande 400 metersloppet öppnade Fredrik tufft och låg i täten när löparna kom in på upploppet, men blev sedan passerad av de två finska deltagarna. Fredrik noterade 50,71 på sin tredje plats. Det räckte till en knapp seger – 28 poäng före tvåan.

Klara Rådbo, som också tävlade i trekamp, hade en tung söndag. Hon spolierade sina chanser i tävlingen genom att inleda med tre ogiltiga försök i längd och fortsatte med att bli femma i kula på 11,43. I det avslutande loppet över 200 m var Klara fyra på 26,20.

Det gav henne en femte plats totalt.

Mångkampen räknas inte in i Finnkampen.

Matchen-i matchen när det gäller herrarnas och damernas trekamp vanns av Finland.

I Finnkampen blev det svenska segrar både på herr- oh damsidan.

ANDERS OLSSON

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se