Minnesord över Lars Wennblom

2020-11-09 | Tommie Nordh

Som många av er noterat så har Lars Wennblom lämnat oss. Lars avled i oktober strax före sin 86:e födelsedag. Lars saknas av hustrun Barbro, dottern Åsa med familj men också av många idrottsvänner i Hässelby.

Lars var aktiv i Hässelby under 35 år och gillade att träna och tävla och gjorde det mycket framgångsrikt. Lars har på idrottsplatser runt om i Sverige och världen vunnit otaliga mästerskapsmedaljer. Lars har genom åren vunnit inte mindre än 138 SM guld men också både VM och EM guld i tiokamp och stavhopp. Under sin långa karriär så har Lars skaffat sig många vänner inte bara i Hässelby utan runt om i Sverige och Världen. Lars var en öppen och positiv person som stimulerat både unga och lite äldre till att börja och fortsätta med (fri)idrott.

Lasse Noaksson som friidrottat i Hässelby sedan 1960 har berättat om sitt första minne av Lars och hur det stimulerat honom till livslångt friidrottande.

”Lasse Wennblom bodde i porten bredvid oss på Galonvägen i Riksby. Han var min idol i mitten av 50-talet. Bland annat visade han oss tioåringar att det går att hoppa stav över lekplatsstaketet med en stylta.”

När Lars ”la skorna på hyllan” hösten 2019 så skrev Lars ett vänligt brev till Hässelby och tackade för sina 35 år i klubben.

”Dom har runnit iväg alltför snabbt men det har varit otroligt roligt och stimulerande år som givit många fina minnen och en förhöjd livskvalité.”

Vi uppfattar detta som typiskt Lars, trevlig, artig och alltid vänlig. Han tackar för det stöd han fått men glömmer bort att han själv varit ett stöd och en förebild för många som haft förmånen att under åren träffa Lars i samband med träning, tävling eller i mer vardagliga sammanhang. Hans personlighet har stimulerat många och hjälpt oss att höja vår livskvalitet.

Tack Lars, vi i Hässelby SK Friidrott kommer att minnas dig med stor saknad.

 

Bengt Olsson

Ordförande

Lasse i full fart mot högre höjder och medaljer!


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06