Lisa tangerar världsungdomsbästa i stav med 4,47

2016-02-09 | Bengt Alfredsson och Marianne Fricke Stjernström

Hon visste att hon hade det i sig, hon bara väntade tills hon fick allt att stämma perfekt. I går kväll hoppade Lisa Gunnarsson 4,47. Ett pers med 16 cm som tangerar klubbkompisen Angelica Bengtssons rekordhopp för 17-åringar från 2010.

 


Lisa till vänster tangerade Angelicas världsungdomsårsbästa från 2010 med sitt lyckade 4,47-hopp.

 

Lisa har kallats supertalang. Nu visar hon varför.

Så sent som i lördags satte Lisa nytt klubbrekord i stav för flickor 17 inomhus och slog då Angelica Bengtssons rekord på 4.30 och hoppade 4.31. Och nu var det så dags igen. Med ett hopp på 4,47 m på CDFAS -Eaubonne.

Det kändes kul med en sån hög höjd beskrev Lisa efteråt. Hon såg på ribban. Hon körde för att pröva. Och sen låg ribban kvar!

- Jag blev chockad, sa Lisa efteråt till tidningarna.

Angelica Bengtsson, vars rekord Lisa tangerade, var med i samma tävling. Hon konstaterar att det var ett jättefint hopp och grattade Lisa med en kram.

- Jag är glad att vara med när Lisa Gunnarsson tangerade mitt världsrekord, skriver Angelica på Instagram och lade upp bilden ovan.

- Jag är också glad att jag lyckade hoppa högre i samma tävling, fortsätter hon.

Lisa stannade alltså på den magnifika höjden 4,47 som är världsungdomsvärldsbästa, Angelica tog 4,53 och försökte tre gånger på 4,65.

Svenska stavhoppare är på gång. Och de är hässelbyare. Både Lisa och Angelica kommer till Stockholm till Globengalan den 17 februari, och det gör även Elienor Werner, klubbens tredje topphoppare i stav.

 

Till friidrott.se >>>

Se stavhoppet i bilder >>>

Till Europalistan U20 inomhus >>>

Biljetter till Globengalan>>>.

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se