Fotograf Sofia Boman

Lilla Hässelbyspelen ur vårt eget perspektiv

2020-02-02 | Magnus Wickert

Massor med fina prestationer och glada aktiva fyllde Sätrahallen under söndagens tävling. Hela 16 pallplatser och oräkneligt antal personliga rekord. Här kommer ett axplock. Grattis till en fin tävling till alla aktiva och tack stort tack till alla funktionärer. Hässelbys aktiva hade ca 200 starter av de ca 1000 starterna under dagen.

Två Hässelbyare klev upp på pallen två gånger under dagen individuellt och den ena var Dante Storm som i P11 klassen segrade på 60m med finfina 9,11 och sen följde upp med ett kanonlopp på 600m där han slutade tvåa med 1,55,57

Den andre var Edwin Larripa Taxell som vann i kula på 8,65 och sen tog silver på höjdhopp 1,43 i P12 klassen.

I 9 årsklassen tävlingsdebuterade Ingrid Jansson och hoppade så bra i längd att hon kom på andra plats med 3,27.

I P15 klassen vann Mindor Bergler i längdhopp med nytt personligt rekord på 5,74. Han sprang också i det mixade stafettlaget som slutade trea på 4x200m

I stafettlaget ingick även Ida Malmborg, Jacob Henningsohn och Isabelle Malmborg.

Rami Fakhreddine stormade fram i ledning från start till mål på 600m i P12 och vann på 1,50,01

Mina Hägglund F13 sprang med ett härligt flyt i steget in som trea på 600m med 1,47,77

Samuel Berhane avgjorde 1000m loppet i P15 på 2,53,48 vilket placerar honom som femma i Sverige just nu i åldersklassen.

Marcus Beckman stötte kulan näst längst av alla idag och nådde 9,88 endast 12 cm från dröm 10. Det gav en andra plats i P13.

Två tredjeplatser i stav. Först ut Caijsa Wibler F13 med 1,78 och något senare Jacob Henningsohn 2,73 i P15 klassen.

Elliot Borgedahl drog från start till mål på 600m i 13 årsklassen och vann heatet och därmed andraplatsen med 1,43,69. Den som vann sprang i andra heatet.

Syskonen Lind tog varsin tredjeplats idag, Vidar i P15 60m och lillebror Irving i P13 kula med 8,86.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se