Fotograf Sofia Boman

Kraftmätningskvalet på IP - uppdaterad med individuella resultat

2020-06-15 | Magnus Wickert

Vi kan nu delge en preliminär poäng . Stort grattis till Bromma IF som vann matchen på 28 141 poäng. Hässelby mixlag nådde 26 842 poäng och vårt tjejlag samlade 9483 poäng. De aktiva fick alla vädrets makter över sig under dagens gång, sol, moln, regnbyar, kraftiga vindar och vindstilla. Vi både hoppas och tror att poängsumman för Hässelby ska räcka till en finalplats första veckan i september. Förra året var ett av de tuffare åren för att gå vidare med en stark bredd. Vår poäng idag hade placerat som sjätte lag i förra årets kval.  Individuella resultat

Nu gäller det för alla aktiva att hålla i träningen på allra bästa sätt fram till första helgen i september då vi antagligen ska genomföra en final. 

Vi ska självklart nämna några av de individuella prestationerna även om det är en lagtävling. I mixedlaget segrade Hannah Kinane på 800m med 2,22,5m vilket gav hela 808 poäng. Det var den enskilt högsta poängen på tjejsidan på hela dagen. 

Men flest poäng bland tjejerna skrapade Julia Samuelsson ihop med hela 2331 poäng fördelade på längd, höjd, kula och spjut.

Även Louise Szwed blev grensegrare när hon kastade 28,19 i spjuttävlingen.

Bland pojkarna stod Erik Larripa Taxell för både den högsta enskilda poängen 947 poäng när han vann sitt heat på 80m häck med 11,4m. Erik visade med all tydlighet att han är mångkampare eftersom han tog totalt 3974 poäng i alla de fem grenar han deltog i.

Mindor Bergler noterade nytt personligt rekord i längdhopp 5,91 trots en gipsad arm efter ett brutet båtben för en vecka sedan. Det blev dessutom hela 1,61 i sax samt en stark sträcka i stafetten. 

Men många av tjejerna i tjejlaget som inte tävlat så jättemycket förut visade härlig inställning. Xana Baxter var bäst av alla HSK tjejer på 80m häck med 13,2m. 

Elsa Kjellström var bäst av alla HSK tjejer i kula med kanonfina 8,82 och Livia Klaesson noterade med 1,45 samma höjd som Beatrice Flensborg.

Det betyder att vi har ett angenämt och positivt huvudbry när vi ska ta ut laget inför en eventuell final i september eftersom det nu är många som visar att de vill vara med.

När vi har några veckor kvar vet vi också om vi kommer att genomföra finalen med alla lag samlade på samma arena eller om vi kommer att göra som nu under kvalet. Myndigheternas rekommendationer får gälla och vi gör vårt allra bästa oavsett hur det ser ut.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se