Grymma avslutande 800m lopp i Täby

2021-09-05 | Magnus Wickert

Inför avslutande gren 800m flickor låg mixedlaget på en 9:e plats i totalen (vi var 8:a i kvalet) med endast några poäng till åttondeplatsen. Känslan var att vi skulle greja att plocka den placeringen men att ytterligare en placering skulle bli otroligt svårt eftersom det skiljde drygt 1000 poäng upp till KA2. Men oj vad tjejerna bestämde sig för att ge det ett rejält försök. Sin vana trogen gick Hannah Kinane upp i tät och borrade stenhårt strax före Linn Adolfsson och en Hammarbytjej. I andra klungan hängde Nora Hägg med jättefint i slagläge.

Sista biten mot mål tackade Hammarbytjejen för draghjälpen och gick ifrån till seger men Hannah, Linn och Nora fortsatte in på finfina tider. 2,17,03 2,18,95 respektive 2,26,98 gav en totalpoäng på 2530 och därmed en kraftig grenseger poängmässigt men också den bästa poängsumman någonsin i tävlingens historia på 800m för tjejer. Det räckte också för att ta två steg upp till en slutlig sjundeplatsen i mixedklassen och en femteplats för tjejlaget.

Glada men trötta Nora Hägg, Hannah Kinane och Linn Adolfsson (bild Magnus Wickert)

I toppen var det idel höga poäng där Tureberg satte tävlingsrekord i mixedklassen och även i tjejklassen medan Hammarby som vann killarna hade den fjärde högsta poängen någonsin. 

I Hässelbys gäng var det inför framtiden sex av sexton aktiva födda 07 som nästa år kommer att vara äldst i tävlingen samt en född 08. Så nästa år kommer det att finnas rejält med rutin och erfarenhet i laget. För 06 gänget kommer fokus nästa år att ligga på Lag USM.

Johanna Pihl, Livia Salov-Klaesson, Linn Adolfsson, Hannah Kinane, Nora Hägg, Elsa Kjellström, Vera Matsson, Filippa Kopparhed, Alexander Hägg, Anton Pettersson, Elliot Hultell Andersson, Marcus Beckman, Irving Lind, Josef Agerhäll, Simon Berhane och Edwin Larripa Taxell var årets Kraftmätningsgäng.

Alla resultat

Alla lagpoäng

 


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se