Glädjande besked för Simon

2020-12-05 | Tommie Nordh

Nästa säsong kommer diskus tillbaka som ordinarie gren i världens främsta friidrottsserie Diamond League, där Bauhausgalan i Stockholm ingår.

I år har diskus inte funnits med som ordinarie gren, däremot har varje arrangör haft möjlighet att ta med diskus som en tillvalsgren.

Det nya beslutet innebär att det kommer att bli fler tävlingstillfällen för världens bästa  diskuskastare nästa säsong. Detta är ett positivt besked för Simon Petersson som är sjunde man på 2020 års världsbästalista med 67.72.

Simon och övriga diskuskastare tvingas dock vänja sig med ett nytt tävlingsformat.

Styrelsen för Diamond League har nämligen beslutat att utöka det tävlingsformat som testades i längdhopp i år till att gälla även i tresteg, kula, diskus och spjut.

Det innebär at alla deltagare har fem hopp/kast. Därefter går de tre främsta vidare till en final där ett hopp/kast avgör de tre främsta placeringarna i tävlingen.

Detta format, som kritiserades hårt den gångna säsongen, införs för at göra grenen mer spännande för åskådare och TV-tittare som inte är så insatta i friidrott. I simning har redan ett liknande format införs. Där kvalificerar sig två simmare för en avgörande duell.

ANDERS OLSSON


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06