Fotograf Sofia Boman

Digitalt förbundsårsmöte

2020-10-05 | Tommie Nordh

Den 4 oktober, genomfördes Svenska friidrottsförbundets årsmöte i digital form med ca 120 deltagare.

Mötet, som normalt genomförs som en tvådagars tillställning i mars i den stad som ska arrangera SM, hade av kända skäl det här året blivit framflyttat till hösten.

Redan för tre veckor sedan gjordes ett första försök, men pga tekniska problem ajournerades mötet till igår, då det gick bättre!

Från Hässelby deltog följande personer från styrelsen: Bengt Olsson, Maria Samuelsson, Jenny Rudin och Joel Kronborg. De tre senare satt tillsammans och höll kontakt med Bengt via intensiva SMS-meddelanden.

En del av styrelsens förslag men också inskickade motioner blev bordlagda till det kommande årsmötet, som förhoppningsvis kan genomföras i mars nästa år i Borås.

Men, å andra sidan var det ett antal förslag och motioner som beslutades under det 5 timmar långa mötet! För mer detaljerad information hänvisar vi till friidrott.se’s egen nyhet.

Värt att nämna är att Johan Storåkers valdes till ordförande och fick alltså fortsatt förtroende att leda Svenska friidrottsförbundets styrelse, något som han tackade för i mötets avslutande anförande med sitt favoritbudskap: ”Den olympiska idrottens huvudidrott”

Maria Samuelsson

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se