Fotograf Sofia Boman

Andra dagen stafett SM

2020-09-13 | Magnus Wickert

F17 4x100m blev ett av de snabbaste loppen i klubbens historia, snubblande nära klubbrekord i försöken redan. Regn och vind omöjliggjorde snabbare lopp i finalen men det blev en härlig andraplats för tjejerna Nora Lindahl, Nicole Nyberg, Saga Hermundstad och Clara Fallenius  som satte alla växlingar klockrent.

Männens 4x1500m avslutade SM tävlingarna för vår del denna helg med att ta hem brons efter Spårvägen favorittippade lag och Sävedalen. Anton Persson, Elmar Engholm, Axel Djurberg och Gustav Berlin bildade lag. Elmar försökte rycka in mot andra växeln men fick ingen stor lucka. På sista sträckan drog Sävedalen ifrån till silvret.

P19 3x800m som på förhand drabbats av återbud pga skador och sjukdom till 2/3 genomförde ett strålande lopp. Belöningen blev en bronspeng för mångkamparen Jonatan Håkansson, triatlet Oscar Eliasson och specialisten Max Bechtel.

I P17 blev det en riktigt snabb tillställning där fältet spreds kraftigt. Linus Jansson på första sträckan öste på från början och sex lag utkristalliserade sig. Men det gick fortsatt fort i täten och längre mellan lagen. Axel Månssonn och Mårten Nystrand blev sexa till slut.

Även på 4x100m P17 blev det en sjätteplats. Det var en jämn final rakt igenom även om det var ännu jämnare i försöken. Lucas Lindberg, Elias Boman, Linus Jonsson och Vincent Arousell sprang in på 44,72 tolv hundradelar snabbare än i försöken.

Alla resultat

 

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se