Styrelsen informerar

2021

Sammanfattning av styrelsemötet 15  juni

Vi fick en föreläsning av Stefan Åhlander från RF om Paraidrott. Klubben har utbildad ledare och vi har haft en prova-på dag f ör synnedsatta.

Fotbollssektionen kommer dra igång Café Humla i klubbhuset med hjälp av Arbetsförmedlingen.
Angående ekonomi så håller vi budget.

Bland de senioraktiva har vi haft mycket framgångar som man kan fördjupa sig i här på vår hemsida. Här är ett axplock: Ragnar Carlsson är trea genom tiderna i slägga i klubben. Sarah Lahti är uttagen till PS på 10 000m. Astrid Rosvall har sprungit 2.05 på 800m. Lisa Gunnarsson vann NACCA i stav. Fredrik Samuelsson gjorde 7926 i Götzis. Angelica Bengtsson hoppade 4,66 i stav på Diamond League i Florens.  Simon Pettersson satte nytt klubbrekord i diskus med 68,48 och har besegrat Daniel Ståhl i år. Anna Silvander och Caroline Högardh har gått under 4,20 på 1500 m på Sollentuna GP. Emil Blomberg har klarat OS-kvalgränsen på 3 000 m hinder två gånger, med 8,20 som bäst.

Sammanfattning av styrelsemötet 18 maj

Gällande coronarestriktioner och tävlingar är begränsningar för födda 2001 och tidigare endast elitaktiva. Födda 2002 får tävla en gång per vecka.

Friidrottsskolan för vecka 24 och 26 är stängd, det finns en kölista upprättad.
Ekonomin är under kontroll och vi följer budget.
För Marathongruppen är loppen flyttade till hösten. Anmälan för Hässelbyloppet är öppen.

Rapport från de senioraktiva från Rasmus:
Fyra löpare har gått under 30 min på 10 000 m, Samuel Russom, Otto Kingstedt, Andreas Jansson och John Kingstedt. Axel Djurberg k larade JEM kvalgränsen p å 3 000 m hinder.  Linnéa Sennström satte nytt pers på halvmaran med 1,15. Astrid Rosvall har gjort fina r esultat i USA med pers på 800 m med 2,04 och 1500 m med 4,18. Ragnar Carlsson h r kastat 75 m i slägga och Jakob Samuelsson 73 m i spjut.

Sammanfattning av styrelsemötet 18 april

Det har kommit in många anmälningar till friidrottsskolan och vecka 24 och 26 har nu en kölista upprättad.

Klubbens ekonomi är under kontroll och vi följer budget. 

Från de senior aktiva rapporterades det att Sarah Lahti har klarat OS kvalgränsen på 10000m 31.11 (gränsen var 31.25). Axelina Johansson kom på andra plats i U23-klasseni kula med 17,50 vid European Throwing Cup. Fyra löpare under 30 min på 10000m Samuel Russom, Otto Kingstedt, Andreas Jansson och John Kingsstedt. Axel Djurberg klarade JEM kvalgränsen på 3000m hinder. Linnea Sennström nytt pers på halvmaran 1.15. Astrid Rosvall fina resultat i USA pers på 800 2.04 och 1500m 4.18. Ragnar Carlsson 75m i slägga och Jakob Samuelsson 73 m i spjut.

Från de junioraktiva rapporterades att Elias Lind satte nytt, stort pers i slägga på 56,45 m med 6 kg släggan. Löpargruppen har tävlat i Danderyd samt att Sergei Nikolajev har hållit i en stavutbildning.

Marathongruppens lopp har blivit flyttade till hösten och anmälan till Hässelbyloppet är öppen. Det besutades att arbetsdatum för Terräng-SM 2022 blir 23-24 oktober.

Sammanfattning av styrelsemötet 22 mars

Vid inne EM representerades klubben av Jesper Hellström som kom 6:a i tresteg, och Frida Åkerström i kula. I övrigt gjordes fina resultat av bl.a. Ragnar Carlsson med personrekord på 75,24m utomhus i slägga, Lisa Gunnarsson som vann NCAA på 4,56m. Därtill gjorde Sara Lahti, Sanna Mustonen, samt bröderna Klingstedt fina löpresultat i Dresden.

Inte mycket nytt noterades vad gäller hanteringen av pandemin. Ett antal SM tävlingar har skjutits på framtiden bl.a. stafett-SM, lag-SM, maraton-SM.

Klubbens ekonomi är enligt plan. Planen är att lopp kommer att kunna arrangeras i hösten.

Årsmötet kommer hållas digitalt via Teams den 20 april kl 19.

Sammanfattning av styrelsemötet 24 februari

Trots omständigheterna har det gjorts flera bra resultat. Fredrik Samuelsson vann inne mångkamps-SM. Vid inne SM: Ragnar Carlsson guld i vikt på 23.52m, Jeppe Hellström guld i tresteg och silver i längd, Simon Pettersson silver i vikt (han har i vinter även gjort 66.32m inomhus diskus), Frida Åkerström brons i kula.

Det finansiella resultatet för 2020 blev bättre än förväntat. Utmaningen ligger dock framåt under de kommande åren då intäkterna från olika arrangemang kommer att sjunka betydligt pga. Corona.

Klubben har som målsättning att starta en grupp inom paraidrott under hästen 2021.

I övrigt är årsmötet skjutet till april då det blir digitalt och tekniken måste testas.

Sammanfattning av styrelsemötet 14 januari

Verksamheten pågår om än under väldigt annorlunda förutsättningar. Det är viktigt att hålla ut då krisen är övergående, men vi vet inte när. Mot bakgrund av detta noterade styrelsen den glädjande nyheten att Axelina Johansson satt nytt inomhus klubbrekord i kula för damer på 17,13m.

Styrelsen vill informera att klubben blev utsedd att åter arrangerar terräng-SM 2022, vilket kan tolkas som ett bra betyg på vårat arrangemang av tävlingen 2020.

Friidrottsskolan kommer att arrangeras som vanligt 2021 vid under samma veckor som förra året (v. 25-27, 32,33).

Styrelsen noterade också att bokningssystemet för gymmet på IP fungerar.

Ekonomiskt blev resultatet 2020 bättre än prognos, detta är viktigt då 2021 kommer att bli en utmaning då intäkterna får Maratongruppen inte kommer att täcka kostnaderna. På grund av det ekonomiska läget har styrelsen beslutat att höja aktivitetsavgifterna med 50%, uppfattningen är dock att avgiften fortsatt är rimlig jämfört med andra föreningar.

2020

Sammanfattning av styrelsemötet 17 november

De sista SM tävlingarna är avgjorda och det blev nytt svensk rekord för klubben med 517 SM-poäng. Styrelsen noterade att Sara Lahti satte nytt svenskt rekord på halvmaraton med 1.09.52

Terräng-SM som klubben arrangerade i Grimsta avlöpte väldigt bra trots restriktioner. Styrelsen tackar alla deltagare och funktionärer.

Förbundet kommer att presentera nya restriktioner 25 november gällande träning, styrelsen följer upp. Generellt är och kommer det att vara en utmaning med träning pga. restriktioner. Alla tävlingar fram till årsskiftet är inställda. 

Ekonomiskt hålls årets budget. Vilket nämnts tidigare är det 2022 som kommer att vara den stora utmaningen.

Sammanfattning av styrelsemötet 15 oktober

Styrelsemötet 15 oktober hölls på Hässelby IP. Vid tiden för mötet var klubbens SM poäng uppe i imponerande 462,75p. Det kan bli ett svårslaget rekord.

Inomhusträningen kommer att vara komplicerad. Det är oklart hur och på vilket sätt olika hallar kommer att vara tillgängliga.

Årets ekonomi ser tillfredsställande ut, men som tidigare nämnts så ligger den stora osäkerheten i det kommande åren.

SM i terräng ser ut av avlöpa som planerat den 24-25 oktober i Grimsta.

Sammanfattning av styrelsemötet 24 september

Styrelsen noterade att klubben fortsatt att vara framgångsrika sedan förra mötet i augusti. I Finnkampen deltog 10st Hässelbyare, och totalt har klubben nu 453,7p SM-pokal poäng vilket är rekord. Fyra nya klubbrekord: Sara Lahti satte svenskt rekord på 1 timmes löpning, Frida Åkerström i diskus (51,79), Simon Pettersson i Castorama (3734p, 9p från svenska rekordet), därtill satte klubben svenskt rekord  i Costorama med 36317p.

Årets Hässelbylopp är inställt på grund av pandemin, det ser dock ut som om klubben kommer att kunna arrangera SM i terränglöpning under hösten.

Årets ekonomi ser stabil ut, men osäkerheterna de kommande åren är betydande. Styrelsen analyserar utvecklingen kontinuerligt. 

Sammanfattning av styrelsemötet 25 augusti

Det hölls styrelsemöte på Hässelby IP den 25e augusti. Mötet blev informerade om de stora framgångar klubben haft i de olika SM tävlingarna, vilket kröntes med att klubben vann SM standaret på herrsidan.

IP utnyttjas mer än vanliga år med många resultat tävlingar. Därtill förlöpte friidrottsskolan mycket bra.

Styrelsen blev informerade om ekonomin. Årets ekonomi ser tillfredsställande ut, men den stora utmaningen ligger framåt då intäkterna från olika arrangemang försvunnit pga. Corona krisen. Styrelsen planerar utifrån dessa förutsättningar.

 

Länk till tidigare sammanfattningar

 

 

 

 

Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se