Starten på Tjejmilen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Sarahs satsning höll inte

2023-01-29 | Tommie Nordh

Sarah Lahti öppnade optimistiskt, men orkade inte fullfölja den tuffa satsningen när hon på söndagen sprang 10 km-loppetet 10K Ibiza-Platja d'en Bossa på ibiza.

Sarah vann detta lopp, som avgörs på en flack och snabb bana i fjol på 31.18 vilket är fyra sekunder under Meraf Bahtas svenska rekord. Tiden kunde dock ej godkännas som svenskt rekord eftersom Sarah inte hade möjlighet att genomföra ett dopingtest inom stipulerad tid.

Nu var Sarah, som rankades som nummer ett i damklassen inställd på att ta det svenska rekordet.

— Jag kände mig stark och i bra form, berättar Sarah, som gjorde sitt livs bästa terränglopp för en vecka sedan.

Sarah öppnade loppet hårdare än vad hon någonsin öppnat ett 10 km-lopp med kilometertider på 3.00 vilket pekade mot en sluttid på cirka 30 minuter, alltså klart under det svenska rekordet. Hon tappade dock fart under loppets andra halva, och efter drygt sex kilometer blev hon passerad av andra kvinnliga löpare.

Mellan 6 och 8 km gick det mycket tungt för Sarah som sedan avslutade i hyggligt tempo.
Sarah kom på fjärde plats med tiden 32.20.

— Jag är besviken att jag inte orkade hålla farten hela vägen, avslutar Sarah.

ANDERS OLSSON

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se