Fotograf Sofia Boman

Rickard Pell bäste HSK-löpare

2022-09-17 | Bengt Alfredsson

Rickard Pell, som tidigare vunnit tre SM-guld på medeldistans, blev bäste Hässelby-löpare när den 21:a upplagan av Ramboll Stockholm Halvmarathon avgjordes på lördagen.

Pell vann två SM-guld på 800 m samt ett på 1 500 m åren 2002–2003. Han representerade då Hammarby, men bytte klubb till Hässelby när han och familjen flyttade till Hässelby.

Pell noterade nu 1:16.11 på den 21,1 km långa banan genom Stockholms innerstad. Det gav honom 40:e plats i loppet.

Mohammadreza Abootorabi från Keep Up Running Club vann herrklassen efter en tuff uppgörelse med Archibald Casteel från Spårvägen. Hässelbys bästa långlöpare avstod från att ställa upp.

På damsidan var det som väntat Hanna Lindholm, Högby IF, som tog tag i taktpinnen från start och behöll den sedan hela vägen in i mål. Hon segrade på tiden 1:14.26.

Drygt 6 200 löpare fullföljde Ramboll Stockholm Halvmarathon som arrangeras av Hässelby och Spårvägen.