Nora Lindahl, JEM-guld 2023. Foto: Deca Text&Bild

Lovande Hässelby-resultat i Sätra

2023-01-29 | Tommie Nordh

Folksam GP-tävlingarna genomförs normalt under sommarmånaderna, men i år inleds tävlings-serien för andra gången med en inomhustävling.

Henrik Larsson från Göta Karlstad imponerade när han noterade svenskt rekord på 60 m med 6,56 vid söndagens Folksam GP-tävling i Sätrahallen som arrangerades av Hässelby och Spårvägen. 6,56 är säsongens hittills bästa europeiska resultat på 60 m. Även Thobias Montler noterade världsresultat med tre fina hopp i längd; 8,11 (första hoppet någonsin över 8 meter i Sätrahallen), 8,15 och 8,19 (världens näst bästa resultat i år).

Flera Hässelby-friidrottare presterade fina resultat i vinterns bästa svenska inomhustävling.
20-årige Yohannes Kiflay förbättrade sitt inomhus-pers på 1 500 m till 3.46,19.

Linus Jonsson var tvåa i B-polen i längd på nya perset 7,02 vilket är hans första hopp någonsin över 7 meter inomhus. Linus hade också ett hopp på 6,94. Här var Alexander Nyman fyra på 6,73.

Elias Lind var fyra i viktkastning med nytt personbästsa 16,70.

Nora Lindahl noterade 7,56 på 60 m vilket innebär personbästa.

Efter ett starkt slutvarv kom rutinerade Annna Silvander på sjunde plats i A-finalen på 800 m med 2.12,32.

I B-finalen var Lovisa Bivstedt tvåa med 2.10,99. Linn Adolfsson var trea med nya perset 2.12,20 och Wilma Matcusson sjua med 2.15,70.

Julia Håkansson noterade personbästa med 8,85 i försöket på 60 m häck. Julia noterade sedan 8.85 även i finalen där hon slutade på sjunde plats.

Svenska mästarinnan i diskus Vanessa Kamga kom på åttonde plats i kula med 14,52. Vanessa vann dessutom viktkastning på nya banrekordet 21,31.

Gustav Gahne hade oturen att bli knuffad av banan an finländaren Viljami Kassalainen strax före varvningen på 400 m och tvingades då bryta loppet.

Samtliga resultat >>>

ANDERS OLSSON

Linus Jonsson hoppade för första gången över sju meter inomhus.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se